Tiltrængt sejr højner VM-humøret

Efter syv nederlag i træk hev Danmark en sejr ud af ærmet mod Hviderusland - og det er noget, der kan bruges i VM-truppen, erkender forward Morten Madsen

Der var godt gang i den danske mål-karrusel mod Hviderusland. (Foto: Jan Korsgaard)
Der var godt gang i den danske mål-karrusel mod Hviderusland. (Foto: Jan Korsgaard)

ODENSE (Ekstra Bladet): Torsdag aften kunne det være blevet til otte på stribe for Danmark. Otte af de rigtig kedelige vel at mærke.

De syv seneste landskampe er nemlig endt med dansk nederlag - de fire seneste dog mod så stærke nationer som Tjekkiet og Sverige - men ottende gang skulle altså blive lykkens gang.

Se også: Danskerne viste VM-form i Odense

I Odense blev et stærkt besat mandskab fra Hviderusland besejret 5-4, og det betyder meget, påpeger Morten Madsen, der er en af otte nye mand, der er kommet til efter Sverige-kampene i sidste uge.

- Det er absolut et godt resultat. Der er mange ting, vi gør rigtig godt, og det er ikke mindst godt for humøret. Det er altid godt at vinde, siger Hamburg Freezers-forwarden, der godt kan fornemme, at niveauet er højt på holdet, der senere får tilgang af mindst tre NHL-spillere.

- Helt sikkert. Vi har et godt hold nu.

- De seneste år har jeg været med fra start i VM-lejrene, og jeg ved, at denne uge er meget hård at komme igennem. Men drengene kæmper godt for det, og der er kanon moral - det ser vi, da vi kommer tilbage i kampen, siger Morten Madsen.

Se også: Danske målmagere elsker den nye stil

Sammen med klubkammeraten Julian Jakobsen, Stefan Lassen (Graz 99'ers), SønderjyskE-spillerne Thomas Spelling og Anders Overmark samt Anders Poulsen, Rasmus Nielsen og Lasse Lassen fra Herning uddgjorde han det nye islæt på det danske VM-hold.

Dertil kommer Jannik Hansen, Nicklas Jensen og Mikkel Bødker fra NHL samt Markus Lauridsen fra AHL til. De er dog ikke i aktion til det næste opgør lørdag aften, hvor Hviderusland igen venter - denne gang i Rødovre.

0 kommentarer
Vis kommentarer