Danskerne viste VM-form i Odense

Danmark viste fine VM-takter, da de hviderussiske VM-værter blev slået i Odense med 5-4 (1-1, 1-2, 3-1) efter en forrygende tredje periode

ODENSE (Ekstra Bladet): VM nærmer sig med hastige skridt, og den danske VM-trup er ved at tage sin endelige form. Dog uden NHL-krydderiet, der dog allerede er blevet bekræftet i form af Mikkel Bødker, Jannik Hansen og Nicklas Jensen.

Læg dertil AHL-spilleren Markus Lauridsen samt formentlig Philip Larsen og eventuelt Oliver Lauridsen, Peter Regin og Frederik Andersen - så skal VM nok blive et dansk festfyrværkeri.

Turneringen starter for Danmarks vedkommende 10. maj i Hviderusland, men den nuværende trup viste torsdag aften, at der bliver kamp om pladserne i 5-4sejren over Hviderusland.

Se også: Danske målmagere elsker den nye stil

Kampen igennem blev der leveret god fight af de danske spillere. Og det såmænd på en ganske fin baggrund.

De hviderussiske VM-værter er nemlig normalt en nation, danskerne kan måle sig med rent styrkemæssigt, men i Odense stillede de i noget nær VM-formation. Blot en enkelt NHL-spiller kan de tilføje, Tampa Bay Lightnings Dmitry Korobov, foruden Washington Capitals' Mikhail Grabovski.

De rød-hvide var også væsentlig forstærket i forhold til de to nederlag mod Sverige i sidste uge, og det var altså nok til at skrabe en sejr over hviderusserne hjem. En sejr, der blev til på baggrund af en fabelagtig tredje periode, mens resten af kampen var mere lige.

Se også: Nu starter VM-svingdøren for alvor

Efter en tæt åbning viste hviderussernes store stjerne Mikhail Grabovski efter godt 12 minutter, hvorfor han har næsten 500 NHL-kampe under vesten. Med et par flotte driblinger satte han to danske spiller, og i stedet for at udfordre en tredje spillede han med stort overblik Andrei Stepanov helt fri til scoring.

Den lussing rystede de danske spillere dog hurtigt af sig. Der var nemlig blot spillet halvandet minut, inden der blev svaret igen. Emil Kristensen modtog en tværpasning fra Jesper B. Jensen, og så sendte Oskarshamn-forwarden pucken ind bag Vitali Koval i det hviderussiske mål. I øvrigt det første landsholdsmål til den tidligere Esbjerg-spiller.

Anden periode startede som et stort festfyrværkeri fra dansk side. Hviderusserne blev trykket i bund, og der var konstant store chancer for 2-1. Der skulle dog gå næsten 12 minutter, inden netmaskerne blafrede i det hviderussiske mål.

Se også: Morten Green fik klø i jubilæumsgave

Patrick Bjorkstrand udførte et stort arbejde i den danske venstreside, hvor han med sin store fysik holdt en hviderusser væk. Og så kunne han afvente det rigtige tidspunkt til at sende pucken ind til en fri Frederik Storm, der uden at tøve bragte Danmark foran.

Så lignede det en kamp, der skulle lukkes af danskerne. Men i stedet trak Julian Jakobsen kort efter en dum udvisning, og så kunne Alexei Kalyuzhny slagskyde hviderusserne tilbage i kampen på det efterfølgende powerplay.

En kold klud i hovederne på de danske spillere - og det skulle blive værre.

Gæsterne lugtede blod, og med tre minutter til periodepausen kunne Oleg Yevenko hamre dem foran 3-2.

Se også: Måltyven Björkstrand er vokset i KHL

Tredje periode fortsatte, hvor anden slap. En ny dansk udvisning - denne gang til Lasse Lassen - kom igen til at koste, da Andrei Stepanov i powerplay bragte Hviderusland på 4-2 tre minutter inde i perioden.

Men danskerne ville ikke give op. Halvvejs i sidste periode tog backen Jesper B. Jensen sagen i egen hånd, da han med at resolut slagskud et par meter over blå linje bankede pucken i mål.

Så var der fyrværkeri på lægterne - og på isen.

Se også: Landstræner godter sig over NHL-forstærkninger

For først fik Frederik Storm udlignet den hviderussiske føring, inden Julian Jakobsen bragte de rød-hvide foran 5-4. Alt sammen indenfor tre minutter.

I kampens døende sekunder trak hviderusserne keeperen ud og satsede hele butikken, men forgæves. Danmark vandt fortjent 5-4.

På lørdag møder Danmark på ny Hviderusland - denne gang i Rødovre.

0 kommentarer
Vis kommentarer