VM-back efter bitter nedtur: Vi tabte hovedet

Danskerne virkede overtændte mod Norge, og derfor blev en flot start tabt på gulvet, mener Jesper B. Jensen

Jesper B. Jensen efter face-off (Foto: Jan Korsgaard)
Jesper B. Jensen efter face-off (Foto: Jan Korsgaard)

Det danske ishockeylandshold tog alt for mange udvisninger og indkasserede fire mål i undertal, da holdet tabte 3-4 til Norge ved A-VM søndag eftermiddag.

Danmark førte ellers med 2-0 efter tre minutters spil, men kunne ikke bygge videre på fantomstarten. Især Jesper B. Jensen var en dyr herre med tre ture i straffeboksen, og den unge back erkender blankt, at det ikke var hans livs kamp.

- Nej, det var det absolut ikke. Jeg er en af de ledende backer og skal tage ansvar, og så kan jeg ikke rende rundt og tage tre udvisninger, siger Jesper B. Jensen.

Se også: TV: Danmark smeltede sammen mod Norge

Hele otte gange måtte danske spillere i skammekrogen, og det blev afgørende mod det stærke norske powerplay.

- Det er svært at forklare, hvorfor vi fik så mange udvisninger. Men vi tabte tilsyneladende hovedet i nogle situationer. Vi brokkede os over dommeren og over alting i stedet for at have fokus på kampen.

- Vi var virkelig tændte og indledte kanon godt. Jeg ved ikke, hvad der gik galt. I størstedelen af kampen synes jeg, vi havde overtaget, men de var effektive i powerplay. Det handler jo om at vinde, siger Jesper B. Jensen.

Se også: Sådan skal Danmark bryde 12 års norsk forbandelse

Det er Danmarks femte VM-nederlag i træk til Norge, der har en imponerende evne til at vinde de tætte kampe.

- Det svier rigtig meget. Vi havde virkelig sat næsen op efter at vinde i dag, men udvisningerne gjorde udslaget. Vi havnede måske lidt på hælene i nogle situationer.

- Der er mange følelser på spil mod Norge, og måske var vi lidt overtændte. Vi fik nogle unødvendige udvisninger. Det er meget mere end en hockeykamp. Det er den kamp, vi allerhelst vil vinde, forklarer Jesper B. Jensen.

Se også: Stor overraskelse i Danmarks gruppe ved A-VM

Danmark har hviledag mandag, inden det gælder mødet med Italien tirsdag eftermiddag.

0 kommentarer
Vis kommentarer