Bamse-ballade i Aalborg: 'I snylter på syge børn'

Aalborg Pirates ville samle penge ind til klubbens frivillige, men donorerne troede, at de gav penge til velgørende arbejde for syge børn

Der er masser af sportslig succes for Aalborg Pirates, men udenfor isen gik noget galt fredag aften. Polfoto
Der er masser af sportslig succes for Aalborg Pirates, men udenfor isen gik noget galt fredag aften. Polfoto
Følg Ishockey

’Usmageligt. Utrolig dårlig stil. Røvrendt. I snylter på syge børn’

Det er et udpluk af de vrede reaktioner, som ledelsen i Aalborg Pirates får smidt efter sig på Facebook efter en indsamling af donationer under en hjemmekamp mod Rødovre Mighty Bulls fredag aften.

For noget gik tilsyneladende galt under salget af bamser til Teddy Bear Toss, en amerikansk tradition, hvor ishockey-fans kaster bamser på isen for at give penge til et godt formål, ofte syge børn.

Det var dog ikke den slags, den lokale klub samlede ind til fredag aften. Indsamlingen var derimod møntet på at belønne klubbens egne frivillige for deres arbejde, men det formål var tilsyneladende ikke kommunikeret godt nok ud ifølge indlæggene fra skuffede bidragydere.

 Klubbens direktør Thomas Bjuring vælger – et stykke hen ad vejen – at tackle affæren som en tilståelsessag, selv om han har svært ved at forstå, hvor misforståelsen kan være opstået.

- Problemet er, at ingen ved, hvem der skulle have sagt det (at pengene gik til ekstern velgørenhed, red.), siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg stod selv i VIP-logen og forklarede det, og i de fire boder, der solgte bamserne, var det folk fra vores administration, der stod for det.

- Der, hvor vi begår en fejl, er, at vi bruger et begreb som Teddy Bear Toss, der åbenbart er så låst et begreb. Folk ser det sådan, at de penge går ud af huset. Det har de også gjort to gange før til børnehospitalet og ’9220 De Frivillige’, der laver frivilligt arbejde i belastede boligområder.

- Jeg er ikke ked af, at vi ønskede at give penge til de frivillige, som, vi længe har følt, var en lidt overset gruppe. Vi afvikler 30 kampe om året, og de kunne få en fest og nogle rekvisitter og udstyr, som de kunne få glæde af.

- Men jeg er ked af, at vi har fejlfortolket det begreb, siger Thomas Bjuring og oplyser, at overskuddet fra bamsesalget var på cirka 7.500 kroner.

At kaste bamser på isen er en nordamerikansk tradition, som normalt handler om velgørenhed til støtte for syge børn. Foto: AP
At kaste bamser på isen er en nordamerikansk tradition, som normalt handler om velgørenhed til støtte for syge børn. Foto: AP

Han og den øvrige ledelse vil nu forsøge at få sendt puck’en i mål på anden vis.

- Vi kan forstå, at flere er blevet kede af det, og så må vi revurdere og finde en løsning, som alle bliver glade for.

- Vi har lært, at vi skal læse bedre op på den slags. I stedet skulle vi have kaldt det ’kast en bamse for de frivillige’, mener direktøren.

Teddy Bear Toss er en populær juletradition i nordamerikansk hockey, hvor fans oprindeligt blev opfordret til at medbringe deres tøjdyr og kaste dem på isen efter hjemmeholdets første scoring.

Det har udviklet sig til, at der fulgte penge med bamserne til velgørende formål.

Aalborg Pirates cementerer førsteplads

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+