Brød aftalen: Dansk målhelt afslører straffetrick

Danmarks målhelt Frans Nielsen afslørede hemmeligheden bag sin straffescoring - han sendte en prøveballon af sted

Frans Nielsen jubler med holdkammeraterne, efter at han havde været med til at sende sejren til Danmark. Foto: Jens Dresling
Frans Nielsen jubler med holdkammeraterne, efter at han havde været med til at sende sejren til Danmark. Foto: Jens Dresling

Ishockey Tysk stjerne bøjer nakken: Danmark fortjente det

Specialisten over alle, NHL-stjernen Frans Nielsen var ikke mere specialist, end han måtte sende en 'forløber' af sted i straffeslagskonkurrencen.

Selv om straffeslag intet med alpin skiløb, var der en forløber med i spillet i Herning.

Forstå ishockey på fem minutter

Derfor blev Oliver Bjorkstrand stik mod aftalen første dansker i mand mod målmand-duellen, så den højtprofilerede Detroit Red Wings angriber lige skulle aflure tyskernes keeper, Timo Pielmeir fra Audi-hjembyen, Ingolstadt.

- Jeg kendte ham overhovedet ikke, så jeg trak mig fra at starte, fortalte Frans Nielsen.

Et enkelt kig var nok, og manden, som efter eget udsagn har scoret på over halvdelen af straffeslagene, placerede sikkert pucken mellem benene på tyskernes målmand.

Danmarks største navn var den eneste, som overhovedet scorede, og målet i anden af de fem omgange med straffeslag blev det eneste.

Frans Nielsen valgte i duellen ikke at gøre brug af signaturskuddet, hvor han efter en forhåndsfinte lægger pucken op i nettaget med baghånden.

Selv om stjernen fra Guds eget land, der er tilbage i  hjembyen, blev matchvinder, havde han travlt med at give æren til et andet bysbarn og stjerne fra verdens hårdeste liga.

- Frederik Andersen er en verdensklassespiller. Han er Top 5, lød det fra Frans Nielsen til målmanden, som med fem redninger blev den afgørende forskel.

- Når du har en målmand havde jeg i straffeslagskonkurrencen en god mavefornemmelse, sagde Frans Nielsen, der indrømmede, at han havde været mere nervøs end han var vant til USA og Canada, fordi det er så specielt at være tilbage i hjembyen for at spille VM.

- Det kom til slut til at bølge for meget frem og tilbage, erkendte Frans Nielsen, der dog var mere end tilfreds med at slå et Tyskland med masser af selvtillid efter vinterens OL-sølv.

Ishockey Dansk vidunder-start: Se de rød/hvide drømme-karakterer

Dansk jubel, da Tyskland blev besejret i VM-åbningen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Ishockey Vanvittig VM-åbning: Danmark vinder efter kæmpe-gyser

Tyskland møder Danmark fredag aften i VM-premieren, og OL-sølvvinderne griner allerede af forholdene i arenaen i Herning. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Ishockey Mærkelige toiletter! Tyskerne griner af VM i Danmark

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

17 kommentarer
Vis kommentarer