Canadas megastjerne: En nem kamp? Slet ikke

Danskerne gjorde det vanskeligt for canadierne i store dele af den ellers enorme 7-1-sejr, og stjernen over dem alle, Connor McDavid, mente bestemt ikke, at det havde været en let sejr

Connor McDavid følte ikke, at Canada havde let spil mod Danmark. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Connor McDavid følte ikke, at Canada havde let spil mod Danmark. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): 7-1 er vel det, man må kalde en forholdsvis stor sejr. En komfortabel sejr.

Det så i hvert fald komfortabelt ud, da Canadas superstjerner skøjtede Danmark midt over i Boxen og vandt med de cifre.

Men det var langt fra en komfortabel følelse, canadiernes kaptajn og megastjerne, Connor McDavid, havde ude på isen, betroede han Ekstra bladet efter kampen.

- Nej, bestemt ikke. Danmark er et godt hold. Og fansene var efter os – specielt i starten.

- Danskerne gjorde det svært for os – de kom hårdt, de tacklede igennem, og de skøjtede med os. Vi fandt en metode til at få et par retur-pucke og kunne heldigvis trække os sejrrigt ud af kampen, sagde Edmonton Oilers-kaptajnen.

Efter at have fået tre hurtige mål i 2. periode trak canadierne lidt i håndbremsen og skøjtede mere eller mindre blot sejren i land. Sådan så det i hvert fald ud, men Connor McDavid er ikke helt enig i den udlægning.

- Det synes jeg slet ikke var tilfældet. Vi forsøgte at holde tempoet oppe og køre på. Vi har et par dage fri nu, så vi ville køre så hårdt på, som vi overhovedet kunne.

- Det var måske ikke den 3. periode, vi gerne ville have, men det gik jo alligevel, analyserede Connor McGregor

I den danske lejr spillede kaptajn Peter Regin mange gange direkte over for Connor McDavid. Han gjorde sit bedste for at holde trit med den unge canadier, men måtte også erkende, at der er en grund til, at han er det største navn i ishockeyen lige nu.

- Connor McDavid spillede meget – jeg følte, at han var på isen hele tiden. Det viser, at Canada satser lidt. En mod en er han måske verdens bedste spiller. Han kan både gå til højre og venstre. Og det føles som om, han kan skøjte dobbelt så hurtigt som alle andre, sagde Peter Regin.

Foto: Jens Dresling Ishockey Dansk sammenbrud: Gennembanket af giganterne

Foto: Jens Dresling Ishockey Danmark gennemhullet: De skuffede mest

Canada har scoret til 2-0 uden den vilde jubel, mens Peter Regin, Patrick Russell og Nicolas Jensen forsøger at 'nyde' det. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Kaptajnen efter røvfuld: Det var bare om at nyde det

Mikkel Bødker i aktion for San Jose Sharks. Foto: All Over Press Ishockey Efter NHL-nedtur: Danske NHL-stjerner melder sig VM-klar

Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilværelsen, efter at han i 2016 blev far til Lou, der her får lidt instruktioner i at betjene en telefon. Foto: Jeff Kowalsky Sport og Spil Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

8 kommentarer
Vis kommentarer