Danmark kørt over af Sverige trods chok-start

En forfærdelig 2. periode med masser af undertals-spil kostede point mod Sverige ved VM i Rusland

Det begyndte helt fantastisk for Danmark søndag aften mod Sveriges mastodonter ved VM i Rusland.

Men slutfacit var lidt hen ad det, vi er vant til, når Tre Kronor er modstanderen ved VM i ishockey.

5-2 tabte Jan Karlssons tropper efter at have vundet 1. periode 1-0 – noget Danmark aldrig før havde prøvet ved et A-VM.

En vanvittigt sløj 2. periode blev tabt 4-0, hvoraf tre af de svenske scoringer faldt i powerplay. Og det var historien kort fortalt om det danske nederlag. For mange udvisninger.

Og så var den kamp ligesom slut.

Sverige, der i parentes bemærket er til VM uden en lang række af sine stærkeste NHL-stjerner og sandsynligvis ikke når semifinalen af samme grund, styrede derfra kampen hjem, og Danmark måtte vente til seks sekunder før tid, før den anden danske scoring faldt ved Jesper B. Jensen, der scorede for anden kamp i træk.

Målscoreren til 1-0, Nikolaj Ehlers, blev kampens spiller, og TV2's kommentator, Jimmy Bøjgaard, sagde det præcist efter kampen: - Lad os håbe, han ikke kommer i NHL-slutspillet de næste ti år, med henvisning til, at deltagelse i slutspillet i den nordamerikanske liga som regel er lig med afbud til VM.

Sverige kunne ikke tøjle Ehlers
Det er hans første VM og derfor hans blot anden optræden efter 3-0-sejren over Norge lørdag. Men 20-årige Ehlers var uimponeret over mødet med storebror, og han viste adskillige eksempler på sit store talent.

Svenskerne havde ofte problemer med at tøjle ham, hvilket betød, at Danmark, når Ehlers var på isen med a-kæden, dominerede spillet.

Søndag var svenskerne til at tale med, når ellers det var fem mod fem. Sverige spillede overraskende langsomt og ubevægeligt, og indtil den svenske udligning var det Danmark, der skabte de største chancer.

Især Ehlers' hurtighed skabte nervøsitet hos de svenske backs, hvilket kunne ses i nærkampene, hvor de virkede påpasselige.

Det var bemærkelsesværdigt, at Danmark og Sebastian Dahm i målet holdt nullet i 87 (!) VM-minutter, inden svenskerne udlignede syv minutter inde i 2. periode.

Nederlaget var Danmarks tiende i lige så mange VM-kampe mod Sverige.

Nederlaget til trods er Danmarks chancer for at nå kvartfinalen stadig til stede. Nu venter en hviledag mandag, inden Danmark tirsdag møder Schweiz.

Danmarks program

7. maj: Norge-Danmark 0-3

8. maj: Sverige-Danmark 5-2

10. maj: Schweiz-Danmark

12. maj: Rusland-Danmark

13. maj: Danmark-Letland

15. maj: Tjekkiet-Danmark

16. maj: Danmark-Kasakhstan

Det dårligste hold i gruppen ryger ned i B-gruppen, mens de fire bedste skal spille kvartfinaler.

8 kommentarer
Vis kommentarer