Danmark led dramatisk nederlag efter historisk præstation

En 2-0-føring var ikke nok for Danmark, der tabte til Schweiz efter overtid og derfor må nøjes med et point, som dog alligevel er en historisk bedrift

Danmark var foran 2-0 langt inde i kampen mod Schweiz, men favoritterne vendte tingene på hovedet til slut og vandt 3-2 efter forlænget spilletid. (Foto: AP)
Danmark var foran 2-0 langt inde i kampen mod Schweiz, men favoritterne vendte tingene på hovedet til slut og vandt 3-2 efter forlænget spilletid. (Foto: AP)

Det danske ishockeylandshold har fået endnu et point til VM-kontoen efter et overtidsnederlag på 2-3 til Schweiz tirsdag eftermiddag, men det er formentlig en fattig trøst.

Danmark var nemlig på vej mod en sikker sejr, men mistede rytmen efter en grim skade til assisterende kaptajn Jesper B. Jensen og smed en 2-0-føring i de sidste ti minutter.

Jensen fik en hård tackling ved banden og måtte forlade isen på en båre efter at have slået hovedet eller nakken.

To schweiziske scoringer sendte kampen i overtid, men forinden havde danskerne igen nået at bevise, at niveauet er højere end til sur bundkamp.

Danskerne indledte ellers kampen usikkert, men de udnyttede schweizernes første udvisning til at bringe sig foran 1-0 på en scoring af den på ny velspillende Frederik Storm.

Temaet i de seneste dage har været de mange udvisninger, det danske hold er løbet ind i de første kampe, men det kedelige trend fortsatte i begyndelsen af kamp tre, hvor tre danske spillere måtte i boksen, inden der var gået 12 minutter.

Frans Nielsen og Islanders er færdige i årets NHL-slutspil (Foto: AP) Ishockey Frans Nielsen færdig i NHL-slutspil

Danmark lagde ud som lyn og torden i første periode og kom på 2-0. (Foto: AP)
Danmark lagde ud som lyn og torden i første periode og kom på 2-0. (Foto: AP)
 

Det betød, at holdet igen måtte bruge mange kræfter på at forsvare sig i undertal, men det gjorde de til gengæld godt, og Sebastian Dahm tog igen de rigtige positioner i buret.

Kort før første periodes afslutning demonstrerede danskerne effektivitet på internationalt niveau, da Nikolaj Ehlers i en ny overtalssituation sendte pucken op i fjerneste målhjørne med en klasseafslutning bag NHL-keeperen Reto Berra.

2-0 var næsten mere, end landstræner Jan Karlsson kunne håbe, og Ehlers' scoring virkede tilmed som en dæmper på schweizerne, der mistede noget intensitet i spillet efter første pause.

Frustrationerne over et skidt VM spredte sig også til de schweiziske tilhængere, der på et tidspunkt begyndte at pibe af deres egne.

Da så danskerne ud til at have kampen under fuld kontrol, men efter Jesper B. Jensens uheld gik noget af gassen af holdet, og derfor endte det i en gyserafslutning og et schweizisk sejrsmål ved Eric Blum.

Danmark får ikke glæde af Frans Nielsen ved VM. (Foto: AP) Ishockey Dansk NHL-profil takker nej til VM

Det danske ishockeylandshold kan måske se frem til at få indlemmet endnu et talent på holdet. (Foto: Polfoto) Ishockey Iskold succes! Ny dansker til NHL

Frans Nielsen er stadig en mulighed for det danske ishockey-landshold. (Foto: AP) Ishockey Landsholdet håber stadig på dansk NHL-profil

14 kommentarer
Vis kommentarer