Danmark skal være vært for VM

A-VM i ishockey kommer igen til Danmark - dog i et delt samarbejde med naboen

Nicholas Jensen og Oliver Lauridsen i aktion ved A-VM i Slovakiet. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix
Nicholas Jensen og Oliver Lauridsen i aktion ved A-VM i Slovakiet. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er blot et år siden, Danmark senest var vært for A-VM i ishockey, men fredag kan Danmarks Ishockey Union offentliggøre, at det kommer til at ske igen.

Det bliver i 2025 - i samarbejde med Sverige.

Det er meldingen fra det internationale ishockeyforbunds, IIHF's, årlige kongres i Bratislava, Slovakiet, der afvikler dette års VM.

Nu mangler blot den formelle godkendelse, som sker på en af de kommende IIHF-kongresser.

– Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi rider stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave, siger formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, i en pressemeddelelse.

Umuligt at få armene ned
Ifølge DIU får Danmark en af de to puljer samt to kvartfinaler. Resten af turneringen - semifinaler og finale inklusive - afvikles i Sverige.

– Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede, siger Henrik Bach Nielsen.

Direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, glæder sig over genkomsten af arrangementet efter det så succesfulde VM sidste år.

– VM 2018 i Danmark var en kæmpe succes og meget rost event. Der bliver således noget at leve op til i 2025 sammen med vores svenske brødre, og det bliver fantastisk at skulle løfte opgaven sammen, siger han.

Nyt sportsligt pejlemærke
A-VM i 2018 medførte, at godt 177.000 ishockey-turister lagde i underkanten af én milliard kroner i henholdsvis København og Herning under turneringen.

Det konkluderede en rapport udarbejdet af Visit Denmark og professionshøjskolen UCN i november.

De to byer er ifølge DIU ene om at kunne komme på tale som værtsbyer på grund af Boxen og Royal Arena.

– Uanset hvor Danmark kommer til at spille på hjemmebane, er vi allerede begyndt at glæde os til 2025. Vi får et nyt sportsligt pejlemærke at forholde os til, for vi skal selvfølgelig kunne præsentere den bedst mulige vare for vores hjemmepublikum.

- Det betyder, at vi skal forsætte med at være en top 12-nation på seniorplan, mens vores ungdomstrænere skal arbejde endnu mere målrettet med at udvikle de nødvendige talenter, så vi kan holde os i verdenstoppen, siger Henrik Bach Nielsen.

Sara Carbonero på arbejde under EM-finalen 2012, hvor Iker og Spanien slog Italien 4-0. Foto: Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix Intl. fodbold - 22. maj. 2019 - kl. 08:49 Verdensstjernen faldt om - nu er konen ramt af kræft

Fernando Alonso får ikke chancen for at vinde Indy 500 i den kommende weekend. Foto: Thomas J. Russo/Ritzau Scanpix Motorsport - 20. maj. 2019 - kl. 08:11 Formel 1-stjernens totale ydmygelse

Se også: Ekspert hånede Guardiola og City: Nu er han til grin

Ebbe Sand (t.h) er strategen bag Brøndbys markante kursskifte. Det betyder et større underskud, men er også et udtryk for, at klubben forsøger at beholde stamspillerne. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Sands store opgør: Sandheden bag Brøndbys kursskifte

Sport og Spil Eksperten advarer i F1-manager: Pas på dem!

Lars Eller og Mikkel Bødker er de to spillere fra VM-truppen 2019, der tjener mest. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix Sport og Spil Fra millionregn til deltidsløn: Det tjener de danske VM-stjerner

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere