Annonce:
Annonce:

Danmark tæt på at overliste Sveriges superstjerner

Efter en god slutspurt slap Danmark i den grad med æren i behold mod Sveriges superstjerner, der var langt mere effektive og vandt 4-2

Danmark havde stor ære af kampen mod Sverige, hvor det blev til et 4-2-nederlag. Foto: Jan Korsgaard.
Danmark havde stor ære af kampen mod Sverige, hvor det blev til et 4-2-nederlag. Foto: Jan Korsgaard.
Annonce:
Følg Ishockey

KÖLN (Ekstra Bladet): Effektivitet er er nøglebegreb i ishockey - og afgørende for, om man vinder eller taber.

Mod Sverige var Danmark ikke effektive, når de havde mulighederne i starten af kampen - men det var svenskerne til gengæld, der trods en flot sidste periode af Danmark kunne hive en 4-2-sejr hjem.

Ærgerligt nok, kan man tilføje, for danskerne var ganske godt med i hele kampen mod de svenske superstjerner, der i parentes bemærket nok ikke tændte på alle cylindre, men prioriterede at få spillet de tre nye - Henrik Lundqvist, Nicklas Bäckström og Oscar Lindberg - ind på holdet før kvartfinalerne.

De 10.314 tilskuere i Lanxess Arena - godt anført af en stor skare veloplagte danskere - var vidner til en ganske underholdende kamp, der dog allerede fra start lignede noget, vi er vant til mod svenskerne.

For danskerne fik en mareridts-start.

Annonce:

Der skulle nemlig blot gå godt to minutter, inden kaptajn Joel Lundqvist havde bragt Sverige foran 1-0 efter lidt tvivlsom dansk opdækning.

Så var det op ad bakke for danskerne, der dog kom flot tilbage i kampen. Fem mod fem gav de svenskerne kamp til stregen – det var kun i de i alt tre overtalssituationer, hvor det kneb.

Her kom danskerne stort set ikke frem til noget som helst - men defensivt spillede de disciplineret og holdt svenskerne fra yderligere scoringer.

Joel Lundqvist scorer til 1-0. Foto: Jan Korsgaard
Joel Lundqvist scorer til 1-0. Foto: Jan Korsgaard

Derfor var der stadig dansk håb i anden periode, hvor danskerne klart var bedst i den første halvdel. Men igen kneb det gevaldigt med effektiviteten.

Selv to mand i overtal formåede danskerne ikke at blive farlige. Og når man ikke scorer, når man har chancen mod Sverige – så går det hurtigt den anden vej.

Det viste William Nylander, da han med fem minutter igen skøjtede på tværs i den danske zone og enkelt lagde pucken ind bag George Sørensen.

2-0 til Sverige, og de danske spillere må have haft en lidt dårlig smag i munden.

Annonce:

Og det skulle blive værre. For blot et minut før pause var Nylander på spil igen. Toronto-forwarden drev længe gæk med de danske spillere, før han spillede bande med Nicklas Bäckström og derefter bankede pucken ind bag en sprællende George Sørensen.

Dermed havde danskerne et bjerg at bestige i de sidste 20 minutter, som de dog startede friskt.

Og belønningen kom halvvejs. Her holdt Nikolaj Ehlers lidt længe i pucken, men lagde den så bagud til Morten Madsen, der satte den op i nettaget bag Henrik Lundqvist.

En lille livline til danskerne - og den tog de.

Med fem minutter igen tog Nikolaj Ehlers fuldstændig fusen på den ellers meget solide svenske defensiv. Han gav en omgang i deres zone og spillede Markus Lauridsen blank - og så stod den 3-2!

I hvert fald indtil Julian Jakobsen tog en udvisning, og Nicklas Bäckström i powerplay bankede 4-2-føringen hjem.

Så var kampen afgjort. Landstræner Janne Karlsson trak George Sørensen ud mod slutningen, men overtalssituationen gav ingenting.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: