Danmarks supervåben frustrerer: Modstandere i åben diskussion

Danmark bliver kun overgået af stormagterne Rusland og USA 

Senere lørdag får Sydkorea danskernes styrke at føle.

Glem alt om missiler, kampfly og pansrede køretøjer.

Det danske ishockeylandshold har under VM afsløret et ret så effektiv supervåben.

Navnet er powerplay.

Kun stormagterne Rusland og USA har i den første uge af VM overgået os.

OL-guldvinderne fra Rusland slår os kun på effektiviteten, mens USA efter storsejren over Sydkorea har overhalet danskerne både i antal mål og effektivitet i overtal.

Syv af de 10 danske VM-mål er indtil videre blevet scoret, når modstanderen har haft en spiller i straffeboksen.

Det har været tilfældet 19 gange.

Angrebstræner Heinz Ehlers holder skarpt øje med det danske powerplay (Foto: Jens Dresling, Ritzau/Scanpix)
Angrebstræner Heinz Ehlers holder skarpt øje med det danske powerplay (Foto: Jens Dresling, Ritzau/Scanpix)
 

USA har scoret 10 gange med en spiller mere på isen, mens Rusland topper på lidt billig baggrund, da russerne 'kun' har spillet ni gange i overtal den første uge og scoret fire gange. Det gør, at effektiviteten er oppe på 44,44 procent, hvor Danmarks procent er 36,8 efter 19 powerplay.

Det danske våben har ikke kun vakt berettiget opsigt, men også spredt frustrationer helt ind i tabernes omklædningsrum.

Således endte den norske landstræner Petter Thoresen i diskussion for åbent tæppe med angriber Mathis Olimb om spillet i både overtal, men også undertal.

Danmarks tre mål i fredagens VM-sejr over nordmændene blev sat ind i powerplay af Nicklas Jensen, to gange og Frederik Storm. 

Arkitekten bag det effektive angrebsvåben er den tilkaldte angrebstræner, Heinz Ehlers, som til dagligt arbejder i Schweiz.

Danmark har fået fløjet den gamle stjerne, Heinz Ehlers ind fra Schweiz til at assistere landstræner Janne Karlsson. Billedet er fra opvarmningskamp mod Frankrig (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix)
Danmark har fået fløjet den gamle stjerne, Heinz Ehlers ind fra Schweiz til at assistere landstræner Janne Karlsson. Billedet er fra opvarmningskamp mod Frankrig (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix)
 

Den tidligere topspiller har udover angrebet også det såkaldte playspil som arbejdsområde, altså powerplay og boxplay.

Derfor holder Heinz Ehlers videoseancer med de udvalgte spillere, hvor han starter med at gennemgå, hvordan Danmark har spillet powerplay i den seneste kamp.

Derefter skal modstanderens boxplay og powerplay analyseres, inden spillerne selv overtager ordet og aftaler indbyrdes, hvordan powerplay eksempelvis skal spilles i aftenens kamp.

- Vi er klar over, at modstanderen gør det samme som os. Derfor skal powerplay hele tiden udvikles, siger Heinz Ehlers, der ikke er meget for at få skudt i skoene, at han har gjort en forskel.

Derfor sendes spillernes ros retur som en anden returpuck.

Det sker med følgende ord:

- Jeg har at gøre med nogle kvalitetsspillere, som snakker godt sammen og selv kan aftale nye løsninger. Stor cadeau til dem.

Lykkes det for en ishockeyspiller at få kontrakt i en af de store ligaer, er tiden på isen ganske indbringende, og flere danske spillere tjener da også i millionklassen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Sport og Spil Millionerne ruller - så meget tjener de danske VM-stjerner

Foto: Jens Dresling Ishockey Den lokale hjem-ismand bomber sig VM-varm

Peter Regin fejrer sejren over Norge med Nicklas Jensen og Philip Larsen. En sejr, der giver forhåbninger om den kvartfinale, der hele tiden har været målet for de danske spillere. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Dansk VM-kaptajn går til bekendelse: Vi var ikke helt ærlige

15 kommentarer
Vis kommentarer