Annonce:
Annonce:

Dansk drømmestart: Den bedste i ligaen

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen har fået en fremragende start hos sin nye klub i NHL, hvor han efter fem kampe er den bedste målmand i ligaen

Se Frederik Andersens bedste øjeblikke fra sidste sæson. Video: NENT
Annonce:
Følg Ishockey

32-årige Frederik Andersen har fået en drømmestart på sæsonen i verdens bedste ishockeyliga NHL. Efter fem kampe har den danske målmand en redningsprocent på 94,6 procent, og det er den højeste procent bland alle målmænd i NHL.

Natten til tirsdag spillede Andersen, der i sommer skiftede til Carolina Hurricanes, for første gang mod sit gamle hold Toronto Maple Leafs, og danskeren stod endnu en gang en brandkamp for sin nye klub.

Med 24 redninger i kampen blev Frederik Andersen kåret til kampens spiller i Carolinas 4-1-sejr over Toronto.

- Det sværeste i kampen var ikke at tænke på, hvad de ville gøre, fordi jeg kender dem så godt, sagde danskeren på pressemødet ifølge NHL.com efter kampen mod sine gamle holdkammerater.

Frederik Andersen blev natten til tirsdag kåret til kampens spiller for anden gang i sæsonen. Foto: James Guillory/Ritzau Scanpix
Frederik Andersen blev natten til tirsdag kåret til kampens spiller for anden gang i sæsonen. Foto: James Guillory/Ritzau Scanpix
 

Frederik Andersen skrev i sommer under på en toårige kontrakt til en værdi af 58 millioner kroner med Carolina Hurricanes, efter at danske målmand havde spillet de foregående fem sæsoner i Toronto.

Klar til OL
Tilbage i september indgik NHL en aftale med IHF, der betyder, at NHL-spillerne kan få lov til at deltage i det kommende Vinter-OL, der bliver afholdt i Beijing i februar 2022.

Landstræner Heinz Ehlers vil utvivlsomt kigge Frederik Andersens vej, når han skal udtage sin trup til OL, hvor Danmark for første gang deltager i herrernes ishockey-turnering.

Danmark skal spille imod Rusland, Tjekkiet og Schweiz i den indledende gruppe ved legene. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: