Dansk ishockey-spiller ramt af blodprop: ’Det kan skyldes en hård tackling’

Angriberen Rasmus Astrup fra Rødovre Mighty Bulls fik det dårligt efter søndagens kamp mod Hvidovre og måtte opereres for en blodprop i hjertet

Rasmus Astrup scorer for Rødovre Mighty Bulls i en kamp mod Aalborg Pirates. Foto: Jan Korsgaard/POLFOTO.
Rasmus Astrup scorer for Rødovre Mighty Bulls i en kamp mod Aalborg Pirates. Foto: Jan Korsgaard/POLFOTO.

En hård tackling i brystet tidligere i karrieren kan være årsag til, at forwarden Rasmus Astrup fra Rødovre Mighty Bulls søndag pludselig blev dårlig og måtte haste til hospitalet.

Det siger klubbens sportschef Jørgen Illemann til Ekstra Bladet tirsdag.

- Alle helbredsundersøgelser og tester indtil søndag har været normale og har vist, at Rasmus er en sund og rask mand. Formodningen er, at han tidligere i karrieren har været udsat for en tackling i brystet, som har forårsaget en lille perforering, siger Jørgen Illemann.

- Det giver ikke umiddelbart symptomer, men der kan være sket en ophobning af blod, som så har ført til det, der skete søndag. Ellers er der ingen forklaring på, at han pludselig blev ramt af en blodprop, siger Illemann.

Rødovre Mighty Bulls spillede søndag eftermiddag mod Hvidovre Fighters på hjemmebane, og da Astrup efter kampen kom hjem til sine kone og børn, fik han det pludselig dårligt. Efter at have konsulteret vagtlægen, kørte hustruen ham til Rigshospitalet, hvor han blev opereret.

Allerede mandag var han atter ved godt mod og var ’den glade dreng’ igen, skriver Rødovre Mighty Bulls på sin hjemmeside.

Jørgen Illemann var tirsdag på ny i telefonisk kontakt med sin spiller, som nu holder en pause fra både medier og ishockey.

- Ishockey kommer selvfølgelig i anden række nu. Jeg kan forsikre, at ingen her i klubben vil lægge pres på Rasmus for at komme tilbage på isen. Han skal være helt klar, før han spiller igen, siger Jørgen Illemann.

Dette billede af nykårede verdensmestre vækker opsigt

Efter dansk chok-comeback: Noget af det vildeste nogensinde!