Dansk ishockeystjerne: Vi duer ikke til være at favorit

Ishockeylandsholdet spillede ikke med det sædvanlige overlevelsesinstinkt i Hviderusland, mener Peter Regin.

Regin kæmpede for at få scoret i kampen mod slovernene (Foto: Foto: Jan Korsgaard)
Regin kæmpede for at få scoret i kampen mod slovernene (Foto: Foto: Jan Korsgaard)

Det danske ishockeylandshold var i høj kurs forud for OL-kvalifikationen, men efter to nederlag til Hviderusland og Slovenien er jagten på OL-billetter allerede slut for Danmarks vedkommende.

Jokerit-stjernen Peter Regin peger efter 0-3-nederlaget til Slovenien på, at det danske landshold fortsat ikke har lært at håndtere de kampe, hvor Danmark er favorit.

- Gode hold formår at bære favoritrollen. Det formåede vi ikke. Hvis man er favorit, er det jo, fordi man har det bedste hold og det bedste udgangspunkt, og det burde man tage bedre vare på, end vi gjorde.

- Vi spillede ikke med samme identitet, som vi plejer at gøre i VM-turneringer, hvor vi ligesom spiller for at overleve. Der går vi ind i hver nærkamp for at hjælpe hinanden, og det har vi ikke gjort på samme måde her, siger Peter Regin.

Det danske hold startede ellers godt mod både Hviderusland og Slovenien, men så snart modgangen meldte sig, forsvandt gløden og strukturen i spillet.

Regin mener, at nogle af danskerne begyndte at spille for meget for sig selv.

- Specielt med pucken spillede vi ikke som et hold. Vi tog nogle chancer fremad på banen, som vi normalt aldrig gør. Det koster bagude. Det er så svært at score mål, når man er bagud og bliver nødt til at presse på, siger han.

Nu må dansk ishockey endnu engang kigge langt efter OL, og det endda efter en turnering, hvor man for første gang kunne stille med stort set alle de bedste spillere.

- Fiasko er et stærkt ord, og det kommer an på, hvordan man definerer det. Men vi har ikke levet op til vores målsætning, så det er i hvert fald ikke bestået, siger Peter Regin.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.