Dansk iskaptajn: Kræver seks point at undgå nedrykning

Danmark har brug for mindst to point mere for ikke at havne på en nedrykningsplads, mener Morten Green

Morten Green i aktion mod Norge ved åbningskampen, som Danmark vandt 3-0. (Foto: Jan Korsgaard)
Morten Green i aktion mod Norge ved åbningskampen, som Danmark vandt 3-0. (Foto: Jan Korsgaard)

Det danske ishockeylandshold er havnet i en ekstremt tæt pulje ved VM i Rusland, og det kan let tænkes, at der kun vil være få points forskel på en nedrykningsplads og en billet til kvartfinalen.

Sådan lyder regnestykket fra den danske kaptajn, Morten Green, efter endnu en dag med jævnbyrdige kampe i gruppe A.

- Det bliver en kamp, for der ligger fire-fem hold, der alle rigtig gerne vil have den sidste plads i kvartfinalen, siger Green, der anser det for sikkert, at Rusland, Sverige og Tjekkiet sætter sig på de tre øverste pladser.

De fem øvrige hold, Danmark, Norge, Letland, Schweiz og Kasakhstan, skal så både kæmpe om den sidste plads i kvartfinalen og om at undgå ottendepladsen, der betyder nedrykning.

Syv-otte point for at nå kvartfinalen
Danmark er efter overtidsnederlaget til Schweiz noteret for fire point ligesom schweizerne.

Norge har efter sejren over Kasakhstan senere tirsdag fem point. Kasakhstan og Letland har to point, men letterne har overstået alle de tre hårdeste modstandere.

- Det kommer højst sandsynligt til at kræve seks point for ikke at rykke ned, så det bliver en kamp til det sidste. Vi ligger alle oven i hinanden.

- Det kan blive noget med, at det kræver seks point for ikke at rykke ned og måske syv-otte point for at komme i kvartfinalen, spår Morten Green.

Danmark har hviledag onsdag. Torsdag skal holdet op imod værtsnationen, Rusland