Dansk kaptajns vilde uge: Far, flyttemand og spektakulær målskytte

Frans Nielsen kom til Riga med en begivenhedsrig uge i bagagen, efter at han blev far hjemme i New York og dødtræt kunne score et mål, han aldrig har prøvet før

Frans Nielsen har haft lidt at se til på det sidste. (Foto: Jan Korsgaard)
Frans Nielsen har haft lidt at se til på det sidste. (Foto: Jan Korsgaard)

RIGA (Ekstra Bladet): Han var glad, men så nu også en anelse brugt ud. Den danske kaptajn Frans Nielsen havde lige ført sine tropper til sejr over Letland i den eneste testkamp, Danmark får før OL-kvalifikationen i Hviderusland, der starter torsdag.

Et hastigt bad senere og på vej ud i lufthavnen havde han dog overskud til at gøre lidt status over den vel nok mest hektiske uge i sit liv, der startede med, at han blev far hjemme i New York.

- Jeg er meget træt. Jeg har ikke fået mange timers søvn den sidste uges tid – jeg må se, om jeg kan få 30 timers søvn de næste par døgn. Ha ha.

- Mandag var jeg på is og tog så til sygehuset, hvor min kone blev sat i gang. Så kom han dagen efter, og vi blev to dage der. Så nåede jeg lige at skøjte fredag, og så skulle jeg lige ordne en masse ting i forhold til at flytte til Detroit.

- Der har været lidt meget for tiden, siger Frans Nielsen, der starter op i traditionsklubben Detroit Red Wings til næste sæson.

Mod Letland var han selv med til at starte lidt skidt, men spillede sig selv og resten af holdet op, som minutterne skred frem.

Han glæder sig over, at det trods den manglende kamptræning endelig er lykkedes at samle det bedste danske landshold nogensinde, og at det giver løfter om en god OL-kvalifikation.

Ja, men det bliver skidesvært alligevel, for det er gode hold, vi skal møde. Men vi skal se os selv som favoritter med det hold, vi møder op med.

- Og det ville være sjovt at få en chance til et OL – jeg tror, at vi er en top 8-nation med dette hold, siger Frans Nielsen.

Han kom selv på scoringslisten med en pudsig scoring, hvor han sendte en faceoff i mål, og det har han trods alt aldrig prøvet før.

- Nej, det har jeg ikke. Han åbnede op hver gang på den side af faceoff-cirklen, så jeg sagde til Mikkel (Bødker, red.), at han skulle prøve at gå på mål. Det kunne jo være, at returen så kunne gå til ham.

- Det var meningen, at den skulle gå på mål, men at den også gik ind var lidt sjovt. Det var en ’first’ for mig, siger Frans Nielsen, inden han tog mod lufthavnen for at bruge tre timer på at komme til kval-lejren i Minsk.

Danmarks Dreamteam bankede rust – og Letland

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag