Dansk keeper skudt i sænk: Men han holder stadig hovedet højt

Målmand Sebastian Dahm har haft travlt i de to første kampe, men han er sikker på, at heldet vender snart – gerne mod Slovakiet

Sebastian Dahm er ikke ked af sin egen indsats - men det er alligevel lidt tungt, når modstanderne scorer syv gange, erkender han. Foto: Jan Korsgaard
Sebastian Dahm er ikke ked af sin egen indsats - men det er alligevel lidt tungt, når modstanderne scorer syv gange, erkender han. Foto: Jan Korsgaard

KÖLN (Ekstra Bladet): Da den danske VM-drejebog blev skrevet inden afgangen til Tyskland stod der ikke i den, at målmand Sebastian Dahm efter to kampe skulle have hentet pucken ud af netmaskerne hele ti gange.

Men det er faktum efter 0-3 mod Letland og 2-7 mod USA, hvor Dahm har skullet forholde sig til 69 afslutninger på sin målramme.

Her har han altså fået decideret susen for ørene, men alligevel lader han sig ikke gå mærkbart på af det.

For han holder sig til den plan, han altid har for sit spil.

- Det handler ikke om, hvor mange der går ind – men om jeg holder mig til mit koncept. Går der tre ind, hvor jeg er helt væk fra det, så er jeg mere bekymret, end i en 7-2-kamp mod USA, hvor jeg holder mig til konceptet hele kampen, siger Sebastian Dahm.

Han vil dog gerne erkende, at der er kommet lidt ridser i lakken.

- Jeg er selvfølgelig pisseærgerlig over resultatet. Og irriteret. Men jeg har holdt mig til mit koncept, så jeg er ved godt mod.

- Man ved som målmand, at der er tidspunkter, hvor det går opad, og hvor der er modvind. Men selv når der er stormvejr, skal man holde sig til den vej, kajakken sejler og fortsætte.

Det gør den danske VM-trup så, og på trods af de to første ret tunge dage, så var der alligevel en relativ god stemning til mandagens træning.

Det handler ikke om, at de danske spillere tager for let på tingene – det handler mere om, at man ikke skal lade sig tynge alt for meget af nederlagene, der helst skal smides ud af den mentale bagage.

- Det gælder om at have en kort hukommelse i sådan en turnering, for det kan hurtigt vende.

- Vi skal bruge hviledagene til at finde humøret, benene og hovedet frem igen, siger Sebastian Dahm.

Humøret og hovederne er altså ved at være fundet igen – men om benene også er det, kan ses i tirsdagens kamp mod Slovakiet.

En nation, Danmark for første gang slog i netop Lanxess Arena ved VM i 2010, da slovakkerne fik en kæmpe øretæve på 6-0.

Det scenarie vil naturligvis være fantastisk at gentage, men mindre kan også gøre det for Janne Karlssons tropper, der har givet hinanden håndslag på at forbedre sig.

- Vi er enige om, at vi skal finde det ekstra gear. Vi skal lige skrue lidt op i det defensive arbejde, så skal det nok gå bedre, lover Sebastian Dahm.

Danmark møder Slovakiet tirsdag kl. 20.15. Du kan naturligvis følge den live her på sitet.

VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner

Rasende landstræner: De får jo allerhelvedes lette mål

Danmark blev udstillet: USA kørte VM-drengene midtover

Seere tordner mod TV2: 'Fjern nu den lortekamp'

Groggy VM-start: Uskarpe danskere fik prygl

Unge VM-spillere løfter den danske trup

Herning henter tidligere mestertræner tilbage

Giga-stjerner sagde nej på stribe: Men denne beslutning kan redde Danmarks VM