Dansk landsholdsspiller er færdig ved VM

VM er slut for Jesper B. Jensen, der måtte forlade kampen mod Schweiz på en båre efter en hård tackling

Jesper B. Jensen er færdig ved VM efter en hård tackling. (Foto: Polfoto)
Jesper B. Jensen er færdig ved VM efter en hård tackling. (Foto: Polfoto)

Ishockeyspilleren Jesper B. Jensen kommer ikke i aktion mere ved VM i Rusland.

På hospitalet i Moskva har han tirsdag aften fået konstateret hjernerystelse, og dermed er turneringen slut for den danske nøglespiller.

- Jesper har fået en hjernerystelse, men har det efter omstændighederne godt. Han forbliver på hospitalet minimum natten over, hvilket er helt standardprocedure ved en hjernerystelse, siger landsholdslæge Per Albæk i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

Jesper B. Jensen blev i tirsdagens kamp mod Schweiz tacklet hårdt op ad banden, og han var efterfølgende bevidstløs i omkring halvandet minut.

Han blev kørt fra isen på et såkaldt "spineboard" og fragtet til hospitalet, hvor lægerne altså har stillet diagnosen.

Tabet af profilen, der er en af holdets to assisterende kaptajner, er en markant svækkelse af ishockeylandsholdet, der kæmper hårdt for at nå kvartfinalen.

Danmark var foran med 2-0 mod Schweiz, men måtte bukke under for presset i tredje periode - og led nederlag i forlænget spilletid. (Foto: AP) Ishockey Ishockey-ekspert er imponeret: Men derfor gik det galt for Danmark

Den schweiziske målmand Reto Berra slap for at skulle ud i straffeslag, da kampen blev afgjort til Alpelandets fordel i forlænget spilletid. (Foto: AP) Ishockey Ærgerlig ishockeykaptajn: Vi havde alt under kontrol

Jesper B. Jensen havde markeret sig stærkt med solidt backspil og to scoringer i de første tre kampe, indtil uheldet altså var ude kort inde i tredje periode mod Schweiz.

- Det er hårdt. Jesper B. Jensen er en fantastisk dygtig back, der betyder meget for vores hold, siger landstræner Jan Karlsson.

- Men sådan er det er i idrætsverdenen. Nu er han skadet, og så må vi bruge dem, der har siddet ude og ladet op på bænken. De vil ind og vise, hvor gode de er, siger Jan Karlsson.

Han kan vælge imellem Emil Kristensen og Markus Lauridsen. Ingen af de to fik spilletid mod schweizerne.

Mandag blev den danske VM-trup fyldt op med de maksimale 25 navne. Det er derfor ikke muligt at hente en ny spiller til Moskva.

2 kommentarer
Vis kommentarer