Dansk legende stopper karrieren

41-årige Kim Staal lægger skøjter og stav på hylden efter en lang karriere

Kim Staal fik æren at blive Årets Spiller flere gange. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
Kim Staal fik æren at blive Årets Spiller flere gange. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Efter en karriere på mere end to årtier stopper en af dansk ishockeys største stjerner gennem tiden, Kim Staal, karrieren.

- Jeg ved, jeg kommer til at savne træningen og kampene. Der bliver et tomrum, siger 41-årige Kim Staal til TV2 Sport.

- Jeg har fået lov til og er taknemmelig over, at jeg har spillet længe. Det var tid til det - der er yngre og bedre kræfter, der skal frem, og det passer godt nu.

Han har de tre seneste sæsoner slået sine folder i Herlev Eagles efter en karriere, som har taget ham forbi både svensk, amerikansk og sågar japansk ishockey.

Staal var en af Danmarks største profiler, da holdet i begyndelse af dette årtusind kæmpede sig op i A-gruppen til VM, hvor holdet har været siden.

Med sine 20 mål ved A-VM er Kim Staal fortsat Danmarks mest scorende spiller ved verdensmesterskaberne for klodens største ishockeynationer.

- Jeg skal lige have en pause og lave lidt andet, men det er ikke umuligt, at ishockey kommer til at fylde i mit liv igen, lyder det fra Kim Staal.

Han nåede i landsholdsregi 214 kampe for Danmark, hvor det blev til 165 point.

Tidligt i sin karriere blev han draftet af NHL-klubben Montreal Canadiens, men det blev aldrig til debut i verdens stærkeste liga.