Dansk mirakel på isen: 'Han er utrolig!'

Frederik Andersen hyldes for en god kamp og en stor sæson i verdens bedste ishockey-liga

SE FREDERIK ANDERSENS REDNINGER I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN

Den danske ishockey-målmand Frederik Andersen bliver bare bedre og bedre i NHL, og tidlig onsdag morgen imponerede han gevaldigt, da han holdt målet rent i Toronto Maple Leafs' 1-0-sejr mod Florida Panthers.

28-årige Andersen leverede hele 40 redninger i kampen, og har nu holdt målet rent fem gange i sæsonen.

- Han var utrolig og havde nogle kæmpe redninger. Han har været god hele året, og det viser sig også i dag. Han har fået selvtillid, og han spiller godt, siger holdkammeraten Jake Gardiner til The Sports Network.

Artiklen fortsætter under billederne

Kampens spiller:

Frederik Andersen lykønskes for sin kongekamp. Foto: AP
Frederik Andersen lykønskes for sin kongekamp. Foto: AP
 

James van Riemsdyk stod for kampens eneste mål, men han roser alligevel danskeren, der blev kampens MVP.

- Han lavede nogle gode redninger for os, og han var helt sikkert den store forskel i kampen. Vi spillede hårdt og forsøgte at gøre det så hårdt som muligt for dem, og så var Frederik der, når vi havde brug for ham, siger van Riemsdyk.

- Det bedste ved ham er, at han hver eneste dag ønsker at blive bedre, og han han ser altid på, hvor han kan få en fordel. Når du har den attitude og har de egenskaber, han har, så bliver du bedre og bedre dag for dag og hvert eneste år, og vi er heldige at have ham på holdet, siger van Riemsdyk.

Frederik Andersen har reddet ufattelig mange skud siden november:

Danskeren er allerede historisk i Toronto:

Frederik Andersen bedst i ligaen?

Ishockey Fik skøjten i munden: Nu sidder tænderne i læben!

Claus Elming røg på hospitalet efter alvorligt cykelstyrt, men efter tre uger er han udskrevet. Foto: Jakob Jørgensen Cykling TV-vært i brutalt styrt: Har fået 11 brud og en punkteret lunge

Frederik Andersen tager succesen med ro.

- Når du spiller godt og har et godt forhold foran, så kommer du i denne position. Og når du spiller meget, så får du forhåbentlig også mange sejre, siger Andersen.

- Det er altid sjovt. Kampen var hård fra begyndelsen, isen var lidt svær, for pucken hoppede fra drengenes stave, så jeg vidste, at det kunne blive en lavtscorende kamp. Jeg var nødt til at være skarp, siger Andersen.

Danskerens rolige måde at tackle succesen på overrasker ikke forsvarsspilleren Jake Gardiner.

- Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har set ham, hvor han ikke var rolig. Han gør det nemt for os og er virkelig solid for os, siger holdkammeraten.

Toronto Maple Leafs har nu vundet 11 af de seneste 12 kampe i NHL og ligger godt til i kampen om en plads i slutspillet.

FLEST GANGE RENT BUR I NHL-SÆSONEN
7 - Andrei Vasilevskiy
5 - Frederik Andersen
5 - Pekka Rinne
5 - Connoer Hellebuyck
4 - Ben Bishop
4 - Sergei Bobrovsky
4 - Devan Dubnyk
3 - Juuse Saros
3 - Petr Mrazek
3 - Darcy Kuemper

Også sidste uge var der ros til Frederik Andersen
Ishockey Mur og Gud: Dansk keeper sætter utrolig rekord

Mere ishockey herunder:
Daniel Paille i aktion for Brynäs, men i Champions League mod Mannheim blev han tacklet helt uventet. Foto: All Over Ishockey Rasende over brutalt angreb: 'Det var jo et mordforsøg'

Ishockey Kom i slåskamp efter to sekunder: Så rev han legendens skæg af!

 

Mikkel Bødker og Philip Larsen hører til blandt de bedst lønnede danske ishockeyspillere. Foto: Jan Korsgaard Sport VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner

De amerikanske ishockey-kvinder har smidt tøjet i samme magasin som Caroline Wozniacki. Foto: All Over Ishockey Verdensmestre smider tøjet: Vi har store numser

4 kommentarer
Vis kommentarer