Dansk NHL-håb imponerer i talent-kamp

Nikolaj Ehlers løb med overskrifterne, da Winnipegs unge håb vandt over Edmonton i talent-turnering i Canada

Følg Ishockey

Den unge danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers løftede sit spil og løb med overskrifterne, da hans hold Winnipeg Jets vandt 5-4 efter overtid mod Edmonton Oilers i en talent-turnering i Penticton i Canada sent mandag.

Med tre gode assister havde den danske angriber en væsentlig andel af tre af Winnipegs fem scoringer.

- Jeg brugte min fart til at gøre det, jeg er bedst til. Jeg følte, at det var gået ok i de første to kampe, men jeg blev bedre og det var mit mål. Sådan vil jeg fortsætte, siger Nikolaj Ehlers til avisen Winnipeg Sun.

Danskeren bærer på så stort et forventningspres, at han også trak overskrifter efter Winnipegs to første kampe i turneringen, hvor NHL-holdene bruger deres unge spillere med ingen eller kun begrænset NHL-erfaring.

Da var det dog ikke for godt spil, men for det faktum, at han ikke havde lavet point.

Nikolaj Ehlers blev draftet af Winnipeg som nummer ni i sin årgang i 2014 og i den ishockeygale canadiske by har man store forventninger til, at danskeren med tiden kan løfte hele holdet.

Dansk super-talent scorer million-kontrakt i NHL

I første omgang handler det imidlertid om at spille sig til en fast plads i truppen, når træningslejren bliver indledt om få uger forud for sæsonen, som begynder i oktober.

- Jeg vil vise, at jeg kan spille i NHL. Det er vel alle unge spilleres mål. Jeg vil vise, at jeg er klar til at tage skridtet i år, siger danskeren videre.

NHL-holdenes træningslejre begynder for alvor i slutningen af denne uge, mens sæsonens første kampe bliver spillet 7. oktober.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind