Dansk NHL-stjerne melder sig klar til ishockey-VM

New York Islanders står nu med den afgørende beslutning, om Frans Nielsen må spille VM for Danmark

Frans Nielsen i aktion for New York Islanders. (Foto: AP)
Frans Nielsen i aktion for New York Islanders. (Foto: AP)

Danmark kan få en massiv forstærkning i den trup, der skal forsvare de rød-hvide farver ved VM i ishockey i Tjekkiet. NHL-spilleren Frans Nielsen er nemlig opsat på at deltage i turneringen.

Frans Nielsen har accepteret VM-invitationen fra Danmarks Ishockey Union, og nu kan kun Nielsens klub, New York Islanders, forhindre danskeren i at deltage.

Det siger ishockeylandsholdet general manager, Kim Pedersen, i en pressemeddelelse.

- NHL-spillere træffer ikke beslutningen omkring deltagelse ved et VM alene, men skal først cleares af den medicinske stab ved det obligatoriske lægecheck og dernæst frigives af klubbens ledelse, siger Kim Pedersen.

Se også: Frans Nielsen sendt ud af NHL-slutspil på trods af scoring

Landsholdet forventer at kende den endelige beslutning fra New York Islanders' ledelse senest torsdag aften. Frans Nielsens klub blev i den forgangne uge slået ud af NHL-slutspillet, hvilket åbnede op for VM-deltagelsen. Kim Pedersen er dog ikke ovenud optimist.

- Jeg har naturligvis fulgt slutningen af NHL's grundspil og første runde af slutspillet tæt og er helt klar over, at Frans missede kampe i slutningen af grundspillet grundet en skade. Men han føler sig klar, og jeg håber, at New York Islanders er enig i den vurdering.

Se også: Ishockey: Dansk VM-trup uden NHL-profiler

- Vi ved dog også af erfaring, at det er usikkert at gisne om, hvor alvorlige skader er, så lige nu glæder jeg mig mest over, at Frans personligt har takket ja til VM, og så afventer jeg svarene fra New York Islanders, inden jeg skruer op for optimismen, siger han.

Også Jannik Hansen og Mikkel Bødkers NHL-klubber er gået på sommerferie, men de to danskere har meldt afbud til VM på grund af skader.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere