Dansk sammenbrud: Gennembanket af giganterne

Mægtige Canada var en alt for stor mundfuld for et amputeret dansk mandskab, der fik øretæver og tabte 7-1

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

HERNING (Ekstra Bladet): Heller ikke i syvende forsøg skulle det lykkes Danmark at slå Canada.

Janne Karlssons tropper var tværtimod langt fra, og de fik en ishockeylektion af superstjernerne, der uden at spille sig ud overlegent vandt 7-1 (2-0, 3-0, 2-1).

Men det var også et dansk hold, der kørte på pumperne. Med nyopererede Mathias Bau helt ude og Mads Christensen skadet var det et ret amputeret dansk mandskab, der løb på isen.

I målet havde Sebastian Dahm afløst Frederik Andersen, og han fik susen for ørene. Første gang da Brayden Schenn i overtal kiksede et skud tæt under mål, og pucken gled uhindret hen til Joshua Bailey, der hamrede den ind i målhjørnet uden chance for den danske keeper.

Knap halvvejs i perioden var danskerne altså bagud, mens canadierne fortsatte presset.

Connor McDavid gav kort efter danskerne en lektion i skøjteløb, hvor Edmonton-stjerne slog et par sløjfer og så sendte hen til Aaron Ekblad, der fra blå linje klappede den i mål.

Dansk sammenbrud
2-0 efter 1. periode var ingen katastrofe, men det krævede nok en dansk reducering, før man for alvor kunne tro på det.

Den kom ikke, og så strammede canadierne tommelskruerne, da Morten Madsen kort inde i perioden måtte en tur i strafboks.

Her blev en afslutning fra Connor McDavid blokeret, og så kunne Jordan Eberle følge op og score på returen.

Og så gik det desværre stærkt.

Inden for et halvt minut sendte canadierne to pucke i mål. Først af Ryan O’Reilly og derefter af Ryan Nugent-Hopkins.

Pludselig stod det 5-0, og kampen var kun knapt halvvejs.

Heldigvis fik det canadierne til at sætte tempoet ned, og der gik lang tid, inden de igen bed fra sig. Men bide det gjorde de.

Igen efter en Connor McDavid-afslutning – denne gang var det bare Ryan Nugent-Hopkins, der var på pletten med sin anden scoring.

Lidt opmuntring
Så ramte vi tennis-cifrene, og det begyndte at ligne en ydmygelse.

Men pludselig fik Boxen noget at juble af. Danskerne brugte canadiernes opskrift med et skud på mål af Jesper Jensen Aabo, der via en canadisk stav blev dirigeret i mål.

Reduceringen gav danskerne ny luft og godt båret af de 10.800 tilskuere jagtede de mål nummer to.

Det var lige ved og næsten flere gange, men målet kom aldrig, men i stedet slog canadierne ved Tyson Jost til igen, og danskerne kunne dødtrætte skøjte af isen et nederlag og en lektion rigere.

Det er vist godt, at tirsdag er hviledag, inden det igen går løs onsdag mod Finland.

Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilværelsen, efter at han i 2016 blev far til Lou, der her får lidt instruktioner i at betjene en telefon. Foto: Jeff Kowalsky Sport og Spil Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

Nikolaj Ehlers er en ubetinget dansk superstjerne i NHL. Han befinder sig godt i det iskolde Winnipeg, hvor de er ved at bygge et storhold op. Foto: John Woods Sport og Spil Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

16 kommentarer
Vis kommentarer