Dansk sensation: På vej i VM-kvartfinalen

Danmark vandt på straffeslag mod Tjekkiet efter 1-1 i ordinær tid og er på vej i VM-kvartfinalen

Heinz Ehlers, tidligere dansk ishockeyspiller og nuværende ishockeytræner for det schweiziske Nationalliga A-hold Langenthal, vurderer kvartfinale-chancer efter sensationssejren mod Tjekkiet

Der er sket meget med dansk ishockey siden første landskamp mod Canada tilbage i 1949. Dengang tabte danskerne med hele 0-47 i en kamp, der stadig er Danmarks største nederlag nogensinde.

Tidligt søndag aften vandt Danmark 3-1 i straffeslag efter 1-1 i ordinær tid mod gruppeførende Tjekkiet ved VM i Rusland , og en plads i VM-kvartfinalen er kommet endnu tættere på.

Nicklas Jensen blev den store helt, da han scorede på det sidste forsøg i straffeslagskonkurrencen, hvor Lars Eller og Nikolaj Ehlers havde startet med at score for Danmark, mens Sebastian Dahm tvang tjekkernes andet forsøg op på overliggeren.

Danmark vandt sensationelt på straffeslag mod Tjekkiet, der fører VM-gruppen (Foto: Jan Korsgaard)
Danmark vandt sensationelt på straffeslag mod Tjekkiet, der fører VM-gruppen (Foto: Jan Korsgaard)
 

For en gangs skyld undgik Danmark de mange dumme udvisninger, der har generet i de første gruppekampe, og det betød, at Danmark holdt sig helt inde i kampen mod tjekkerne gennem hele opgøret.

Først fire minutter inde i anden periode blev den danske keeper Sebastian Dahm passeret, da Tomas Plekanec fra Montreal Canadiens fulgte op og sendte en retur fra stolpen i nettet.

Stolpen var ellers flere gange i opgøret en god ven for Danmark - blandt andet i første periode da anfører Daniel Nielsen reddede pucken, så den røg over på stolpen og ud.

Tjekkiet havde generelt overtaget uden at mase Danmark i bund, men Sebastian Dahm stod også en stor kamp og leverede blandt andet en super-redning, da han på et vigtigt tidspunkt 12 sekunder før første periodes udløb greb Plekanec ud tæt under mål.

Danmark havde i midt i anden periode chancen for udligning, da man i forbindelse med kampens første og anden udvisning i næsten to minutter spillede fem mod tre, men tjekkerne fik afværget.

Tre minutter inde i tredje periode fik danskerne endelig pucken i kassen, da Morten Madsen fulgte op på en retur fra den tjekkiske keeper Dominik Furch og gjorde det til 1-1, der sendte kampen i overtid og senere straffeslag.

Det er tredje gang i træk, at Danmark presser Tjekkiet ved VM. Ved VM 2014 vandt Danmark i straffeslag, da Simon Nielsen tog alle tjekkiske forsøg, og i 2015 fik tjekkerne så straffe-revanche og vandt.

Ved dette VM har tjekkerne dog været fremragende og lagde ud med at vinde 3-0 mod de russiske VM-værter, som Danmark tabte 1-10 til, men danskerne kunne de altså ikke slå.

Med resultatet øger tjekkerne alligevel i toppen af gruppen, hvor der nu er tre og fire point ned til Rusland og Sverige. Det er vigtigt for dem i forhold til at undgå lande som Canada og Finland i kvartfinalen.

På vej i kvartfinalen
For Danmark betyder sejren, at man nu blot skal hente samme point i mandagens afsluttende kamp mod bundproppen Kasakhstan, som Schweiz henter i deres to svære kampe mod Sverige og Tjekkiet for at komme i kvartfinalen.

Med andre ord taber Schweiz i aftenens kamp mod Sverige, så kan Danmark selv spille sig i kvartfinalen med en sejr mod håbløse Kasakhstan mandag aften.

Det vil i givet fald blot være anden gang nogensinde, at Danmark kommer i kvartfinalen, og det vil være første gang siden 2010, hvor man tabte 2-4 til de senere bronzevindere fra Sverige.

- Det vil være helt fantastisk for hele hockey-Danmark, hvis vi kan producere en top-otte-nation. Man så, hvad der kunne ske med Schweiz, der tidligere har været i VM-finalen, og Tyskland har også været langt. Det gælder om at spille for dronningen og fædrelandet, siger målmand Sebastian Dahm til TV2 Sport.

Russerne betalte tilbage på 10-1 røvfulden til Danmark med lørdagens hjælpende hånd mod Schweiz. (Polfoto) Ishockey Rusland hjælper Danmark med sejr over Schweiz

Emil Kristensen slipper uskadt efter den voldsomme tackling af letten Aleksejs Sirokovs. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey VM-back slipper uskadt fra lettisk vanvidstackling

Vores svenske naboer hjalp os, da de knebent slog Norge med 3-2. (Foto: AP) Ishockey Svensk sejr holder Norge bag Danmark ved ishockey-VM

I NHL-sæsonen blev Nicolaj Ehlers ramt lige i fjæset af anden dansker - se klippet her:

59 kommentarer
Vis kommentarer