Dansk spiller politianmeldt: Får hårdeste straf i nyere tid

Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen får 17 kampes karantæne for sit slag mod modstander

Kristian Jensen har fået 17 kampes karantæne. Foto: Dansk Ishockey Uniom
Kristian Jensen har fået 17 kampes karantæne. Foto: Dansk Ishockey Uniom

Lørdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen er anmeldt til politiet, efter han slog en liggende modstander i fredagens kamp mod Odense.

Nu kan TV2 Sport fortælle, at Disciplinærudvalget for Metal-Ligaen har tildelt Frederikshavn-spilleren hele 17 dages karantæne, og dermed kommer han ikke i kamp i dansk ishockey før efter 1. december.

Det er ifølge tv-kanalen den hårdeste straf i dansk ishockey i nyere tid.

- Selvom man bliver provokeret – som her ved at blive skubbet omkuld bagfra – så har man som spilleransvaret for at den modreaktion der kommer som et absolut minimum er proportional. Dette var ikke tilfældet her, lyder det i domsafsigelsen.

- Handlingen er i sin helhed et udtryk for mangel på respekt for sine direkte modspillere, har intet med sport at gøre og sætter ishockeysporten i miskredit, lyder det videre.

Lars Eller og Mikkel Bødker er de to spillere fra VM-truppen 2019, der tjener mest. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix Sport og Spil Fra millionregn til deltidsløn: Det tjener de danske VM-stjerner

Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense fik slag, mens han lå uden hjelm på isen. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense fik slag, mens han lå uden hjelm på isen. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix

Ishockey Fik skøjten i munden: Nu sidder tænderne i læben!

Daniel Paille i aktion for Brynäs, men i Champions League mod Mannheim blev han tacklet helt uventet. Foto: All Over Ishockey Rasende over brutalt angreb: 'Det var jo et mordforsøg'

Ishockey Usle udebaneture: 'Alle lå nøgne i bussen'

Odense-spilleren var den blot 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen. Han lå på isen uden hjelm og blev med et slag fra modstanderen slået bevidstløs og røg direkte på hospitalet, hvor han først lørdag blev udskrevet.

Udvalget har kategoriseret Kristian Jensens handling som hensynsløs og uden fortilfælde.

Overfaldets brutalitet fik søndag en helt almindelig ishockey-fan fra Viborg til at anmelde episoden til Nordjyllands Politi. Det fortalte han til Ekstra Bladet.

- Klubberne vil tænke over det, men der er altså ikke noget at sove på. Hvis det havde været på gaden, så var manden røget ind med det samme. Jeg håber, at politiet vil tage sagen op, så man kan få afklaret, hvad der juridisk er tilladt i ishockey.

- Ishockey er en kontaktsport, men det her er jo vold. Jeg regner med, at Nordjyllands Politi tager det alvorligt, lød det fra Lars Schmidt, der meldte det til politiet, fordi en jo skulle gøre det.

Frederikshavn vandt i øvrigt kampen 2-0.

Læs mere om sagen herunder...

Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks er blevet politianmeldt. Foto: Danmarks Ishockey Union Ishockey Efter uhyggelige scener: Dansk spiller politianmeldt

Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs i opgøret mod Frederikshavn. Foto: Michael Bager Ishockey Chokeret efter overfald på 18-årig: Aldrig set noget lignende

96 kommentarer
Vis kommentarer