Dansk stjerne sætter vild rekord

Nikolaj Ehlers slog for tredje gang klubrekorden som hurtigste skøjter i Winnipeg Jets - i en tid, der gør ham til en af NHL's absolut hurtigste

Nikolaj Ehlers er alle tiders hurtigste skøjteløber i Winnipeg Jets. Foto: John Hefti/USA Today/Ritzau Scanpix
Nikolaj Ehlers er alle tiders hurtigste skøjteløber i Winnipeg Jets. Foto: John Hefti/USA Today/Ritzau Scanpix
Følg Ishockey

Danske Nikolaj Ehlers er hurtig. Rigtig hurtig. Det kan man se uge efter uge i NHL, hvor han fra sin position som højre wing i Winnipeg Jets skærer gennem modstandernes forsvar.

Danske ishockeyentusiaster vil også huske, at det var Ehlers, der ved VM i 2017 var med til at sikre Danmark sejren over Tyskland i overtiden ved at overspurte de sagesløse tyskere og servere pucken for matchvinder Peter Regin.

Derfor var der også en vis forventning om, at Ehlers natten til tirsdag for tredje gang ud af fem mulige forsøg ville vinde den årlige skills-konkurrence i den canadiske klub i kategorien 'fart'.

De to gange, han tidligere har sejret slog han komfortabelt klubrekorden - først i tiden 13,29 sekunder og sidste sæson i tiden 13,25 sekunder for en omgang rundt i Bell MTS Place.

Men der var altså meget mere i den 23-årige dansker. For i sit gennemløb på blåt hold smadrede han på ny rekorden, da han kørte over stregen i tiden 13,03 sekunder. Du kan se hans løb her.

En imponerende bedrift af Ehlers, der efterlod holdkammeraterne Kyle Connor og Michael Spacek som regulære saltstøtter på de efterfølgende pladser, selv om de kørte i absolut respektable tider - henholdsvis 13,49 og 13,59 sekunder.

Med tiden har Nikolaj Ehlers sat en tyk streg under, at han ikke blot er hurtigst i Winnipeg, men faktisk også i hele NHL.

Den umiddelbart hurtigste sammenlignelige tid skal man finde ved de samme skills-konkurrencer under den årlige All Stars-weekend. Her har Frans Nielsens holdkammerat i Detroit Red Wings - Dylan Larkin - rekorden med 13,172 sekunder.

Men det står stadig uklart, hvem der egentlig er NHL's hurtigste skøjteløber - for der er flere forskellige måder at måle og afvikle speed-konkurrencerne på.

De seneste tre år har fænomenet Conor McDavid vundet konkurrencen. Ganske vist i marginalt dårligere tider end Ehlers, men McDavids tider er målt fra den mere traditionelle stående start med et maksimalt tilløb på en meter, hvor de andres er målt med et tilløb fra midterlinje til blå linje, cirka 7,6 meter.

Det piller dog ikke ved, at Ehlers er den hurtigste i Winnipeg Jets' historie med alletiders tre bedste tider - og blandt de hurtigste skøjteløbere i ishockeyverdenen.

Toptræner brugte terror-metoder i danskerklub

Ehlers scorer og vinder i danskeropgør mod Bjorkstrand

Nikolaj runder forrygende milepæl i USA

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+