Dansk super-keeper sætter kurs mod Stanley Cup

Frederik Andersen mener selv, at han har kvaliteterne til at løfte Anaheim Ducks til det største inden for ishockey - Stanley Cup

Frederik Andersen er klar til at påtage sig ansvaret for Anaheim i denne sæson. (Foto: AP/Alex Gallardo)
Frederik Andersen er klar til at påtage sig ansvaret for Anaheim i denne sæson. (Foto: AP/Alex Gallardo)

Sæsonen er knap nok gået i gang for Frederik Andersen i Anaheim Ducks - men han tænker allerede frem mod maj og juni.

Ikke i form af dansk VM-succes i Moskva. Næ, den danske målmands tanker kredser kun om NHL-slutspillet og Stanley Cup-succes til Anaheim.

En succes, han er sikker på, at han kan bidrage positivt til - efter at han før sommerferien både fik succes, men også fik kærligheden at føle i sit første slutspil.

- Jeg vil egentlig lade jer om at dømme mig.

- Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg ved, at jeg har evnerne til at spille fremragende i slutspillet. Det viste jeg sidste år, og jeg ved, at jeg kan begå mig i ligaen.

- Det er ikke noget, jeg bekymrer mig om - folk kan mene om mig, hvad de vil. Jeg har mine prioriteter, og mit fokus er at udføre mit job, siger Frederik Andersen til Orange County Register.

Se også: Her åbner dansker NHL-fest

Anaheim Ducks er en af top-favoritterne til at gå hele vejen i år. Men succes kræver netop en sikker målmand i slutspillet, hvor han stort set på egen hånd kan sende et hold videre.

Og til det formål er Ducks-kaptajnen, stjerne-centeren Ryan Getzlaf, glad for, at holdet i Andersen har en rolig bagerste klippe.

- Jeg var meget overrasket efter hans første år.

- Jeg kan huske, da han kom hertil. Der var han ikke i form og bevægede sig ikke godt. Jeg tror, at det var lidt af en øjenåbner for ham at se, hvilket niveau der skulle til, siger Getzlaf.

Andersen greb chancen midtvejs i forrige sæson efter skader hos klubbens to andre målmænd. I dag er han førstevalg, men træner Bruce Boudreau forventer, at der kommer mange flere lag på den 26-årige målvogter.

- I denne liga er han stadig en ung målmand. Og unge målmænd forbedrer sig hele tiden.

- Jeg forventer mig meget af ham. Men han ved godt, at jeg forventer mig meget af ham, siger Bruce Boudreau.

Se også: Choktal fra NHL: Kokain-forbruget stiger

Selv er Frederik Andersen overrasket over, at han allerede nu er noteret for mere end 100 kampe i NHL - det havde han aldrig regnet med.

Samtidig sørger han nu som førstemålmand for at indfri de forventninger, der uløseligt er forbundet til det. Men den rigtige anerkendelse kommer først, hvis han til juni kan løfte Stanley Cup'en.

Det har han oplevet med andre målmænd i ligaen som Jonathan Quick (LA Kings) og Corey Crawford fra de forsvarende mestre Chicago Blackhawks.

- Det er bare sådan, det er. Alle vil have deres mening, indtil du rent faktisk vinder. Han kom ikke til ligaen som en Stanley Cup-vinder. Det samme gælder for Quick.

- Man skal vinde den første finale, og så vil alle pludselig ændre syn på dig, ikke?

I første omgang gælder det dog lige for Anaheim Ducks at kvalificere sig til slutspillet. Natten til søndag tager de det første af 82 skridt i den retning, når de skal på besøg hos San José Sharks - naturligvis med Frederik Andersen på mål.

0 kommentarer
Vis kommentarer