Dansk teenager klar til NHL-debut

19-årige Nikolaj Ehlers ser ud til at få debut for Winnipeg i verdens bedste ishockeyliga på torsdag

Ehlers i aktion ved juniorverdensmesterskaberne i 2014. (Foto: AP)
Ehlers i aktion ved juniorverdensmesterskaberne i 2014. (Foto: AP)

Selv om han er i konkurrence med Mikkel Bødker, Lars Eller, Frans Nielsen og flere andre, er Nikolaj Ehlers i Nordamerika blevet kaldt Danmarks største ishockeytalent nogensinde.

Torsdag ser det ud til, at han får debut i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Den kun 19-årige dansker var nemlig stadig i truppen, da Winnipegs cheftræner Paul Maurice skar truppen ned til 25 spillere. To mere skal sorteres fra inden NHL-sæsonen begynder på torsdag, hvor Winnipeg spiller i Boston, men det bliver ikke Ehlers.

Han var nemlig i andenkæden ved mandagens træning.

Se også: Dansk NHL-håb imponerer i talent-kamp

Overfor avisen Winnipeg Sun afslører Nikolaj Ehlers, at han faktisk i nogle dage har vidst, at han på træningslejren havde klaret at spille sig ind i Winnipegs trup.

- Det er sjovt. Han fortalte mig det ude på isen en dag, og da han fortalte mig det, så han alvorlig ud. Så prøvede jeg også at se alvorlig ud, men jeg kunne ikke, jeg var nødt til at smile. Jeg er glad, siger Ehlers til Winnipeg Sun.

Dansker nummer 10
Danskeren er noteret for et mål og to målgivende afleveringer i seks træningskampe de seneste par uger.

Nikolaj Ehlers ser ud til at skulle spille i Winnipegs andenkæde, hvor man regner med, at han skal bidrage til scoringerne for det canadiske hold.

- Jeg har ingen forkromede målsætninger om, hvor mange mål jeg skal score. Jeg vil bare gøre det godt for holdet. Jeg vil arbejde for at blive bedre hver dag og hjælpe os til at vinde nogle kampe, fortsætter danskeren.

Se også: Østrigsk ishockeyklub fyrer Herning-legende

Mens NHL-debuten ser ud til at være lige om hjørnet for nordjyden, der er søn af den tidligere landsholdsspiler Heinz Ehlers, må han vente lidt på at spille sin første officielle kamp på hjemmebanen MTS Arena næste fredag.

Først venter nemlig udekampe på østkysten mod Boston torsdag, New Jersey fredag, Frans Nielsens New York Islanders og siden New York Rangers mandag og tirsdag i næste uge.

Nikolaj Ehlers bliver den tiende dansker i NHL efter Frans Nielsen, Jannik Hansen, Peter Regin, Lars Eller, Mikkel Bødker, Frederik Andersen, Philip Larsen, Nicklas Jensen og Oliver Lauridsen.

Se også: Dansker imponerer i kamp for NHL-kontrakt

1 kommentar
Vis kommentarer