Dansk VM-chok: Superstjernen forlader lejren

Lars Eller er rejst hjem fra VM-lejren i Slovakiet på grund af en skade. Patrick Russell ankommer torsdag

Hvad betyder Lars Ellers exit for det danske VM-hold? Ekstra Bladets Jimmi Willemoes udlægger teksten. Producer: Lasse Brøndal

KOSICE (Ekstra Bladet): De danske VM-forhåbninger er dalet betragteligt, efter at Lars Eller er rejst hjem onsdag.

Washington-centeren kom til VM med en skade i benet, men det var vurderingen, at han kunne håndtere den og selv vurdere, om han kunne fortsætte.

Efter kampen mod Storbritannien var vurderingen så, at den ikke gik, og Eller tog derfor hjem til Eashington for at pleje sin skade.

- Lars gav et tilsagn om deltagelse, selv om han var skadet. Det var landstrænerens vurdering, at en Lars Eller på under 100 procent stadig var værd at tage med.

- Vi sætter naturligvis landsholdsspillernes ve og vel højere end noget andet og tænker hellere langt- end kortsigtet i disse anliggender.

- Og når vurderingen er, at Washington vil have ham hjem, så lægger vi os fladt ned, siger landsholdets general manager Kim Pedersen.

Samtidig bekræfter han, at Patrick Russell torsdag støder til, efter at hans AHL-klub, Bakersfield Condors, måtte strække våben i slutspillet i AHL.

Patrick Russell ankommer til den danske VM-lejr inden kampen mod Finland, og ledelsen håber, at han er frisk nok til at spille allerede om aftenen.

Russell har to gange spillet VM for Danmark. Det gjorde han i 2017 i Köln og sidste år i Herning.

Højrewingen har scoret 47 point i 61 kampe for Bakersfield Condors i denne sæson, mens han i sine seks NHL-kampe ikke er noteret for hverken scoringer eller assists.

Lars Eller (med ryggen til) mener godt, at Danmark uden pres kan skabe resultater i de sidste kampe. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix Ishockey Rekord-sejren lettede: Vi er stadig med i kampen

Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix Ishockey Efter vanvidssejr: Dansk helt fik besked fra Hall of Fame

Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix Ishockey Det glade vanvid: Historisk dansk VM-sejr

De danske spillere kunne juble mod briterne - ofte. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix Ishockey Super-karakterer efter rekord-sejr

17 kommentarer
Vis kommentarer