Dansk VM-feber: Nu er der godt nyt til hungrende is-fans

Danmark-Norge rykker over på TV2’s hovedkanal, og hvis feberen fortsætter, kan den afgørende gruppekamp mod Letland også ryge på TV2

Festen fortsætter på TV2, når Danmark fredag eftermiddag møder Norge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Festen fortsætter på TV2, når Danmark fredag eftermiddag møder Norge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sensations-sejren over Finland splintrer nu som et slagskud TV2’s sendeplan – på den positive måde. Når Danmark fredag eftermiddag møder Norge, flytter kampen til vild jubel fra danske hockey-fans fra TV2 Sport og over på selveste TV2’s hovedkanal.

Lørdag mod Sydkorea er hockey-drengene dog tilbage i folden hos TV2 Sport, men hvis formkurven holder, og resultaterne er til det, er det en mulighed, at sidste gruppekamp mod Letland tirsdag aften også bliver vist på hovedkanalen.

- Den oprigtige forklaring er, at TV2 Sport, som jo også er en forretning, har købt rettighederne til VM frem til vist nok 2023, så vidt jeg husker. Vi har hele tiden vidst, at i og med at dette VM bliver spillet på hjemmebane, kunne interessen vokse, og vi mener nu, vi er der, hvor vi kan forsvare at flytte over på TV2, forklarer sportschef Frederik Lauesen.

Det hjælper naturligvis, at kampen mod Norge bliver spillet kl. 16.15 og dermed ikke brager ind i stationens absolutte primetime fra kl. 20 og frem.

- Kl. 16.15 er konkurrencen ikke særlig stor fredag, og derfor har vi gjort det, men lørdag har vi to afgørende semifinaler i kvindehåndbold om eftermiddagen, så da er det udelukket at rykke ishockey over, siger Frederik Lauesen.

Men holder kadencen frem mod Letland-kampen, kan det opgør også få et slagskud over på TV2 – selv om det spilles fra kl. 20.15.

- Det er helt oplagt en mulighed, men beslutningen træffes først efter lørdagens kamp, siger Frederik Lauesen.

Det kommer ikke bag på ham, at inkarnerede hockeyfans har raset over placeringen på TV2 Sport.

- Der er en kerne af fans og kendere, og så har vi valgt at se VM lidt an for at vurdere, om dansk succes ville rive endnu flere seere med. Nu kan vi mærke, at interessen er der, og at den vokser, siger sportschefen.

Ifølge ham var der 232.000 seere til kampen mod Tyskland, færre mod USA og endnu færre mod Canada. Tallene fra den finske finish foreligger først mandag, men kan blive spændende læsning.

- Mon ikke mange via sociale medier har advaret hinanden om, at noget stort var under opsejling, gætter Frederik Lauesen.

Spørgsmålet er, om der er og forbliver hockey-feber eller ej. Resultaterne på isen tæller.

- Men når min far ringer for at høre, hvornår vi viser den næste kamp, så er det vist et meget godt pejlemærke for, at der er noget stort i gang, siger en grinende Frederik Lauesen.

Nichlas Hardt har netop scoret til 3-2 mod finnerne. Jublen på is og lægter er endeløs, og de svenske medier jubler med. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Svenskerne jubler over Danmarks sensation: De kan gå i VM-semifinalen!

Landstræner Janne Karlsson skal nok sørge for at få sine spillere ned på jorden, hvis de får storhedsvanvid efter sejren over Finland. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Landstræner jubler - men løfter pegefinger efter fantastisk sejr

Dansk triumf i Boxen. De finske verdensstjerner bliver besejret 3-2. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Utrolig bedrift! Danmark banker verdensstjernerne

48 kommentarer
Vis kommentarer