Dansk VM-gyser er en realitet: Klar til heftigt tirsdag-drama

Tyskland kæmpede bravt, men tabte til Letland, der nu er klar til en duel om en kvartfinalebillet mod Danmark

Klar til direkte kamp mod Danmark om kvartfinalebilletten tirsdag. Foto: David Cerny/Ritzau Scanpix
Klar til direkte kamp mod Danmark om kvartfinalebilletten tirsdag. Foto: David Cerny/Ritzau Scanpix

En tysk sejr over Letland i lørdagens første VM-ishockeykamp i Herning havde virkelig lunet for danskerne, der jagter en plads i kvartfinalen.

Sådan gik det ikke. Letterne vandt 3-1 i en rigtig herrefight, hvor begge mandskaber arbejdede hårdt for sagen.

Og dermed er der lagt op til en direkte duel om en plads i kvartfinalen tirsdag aften, når Danmark møder Letland.

Senere lørdag skal danskerne i aktion mod bundholdet Sydkorea. Uanset resultatet af den kamp ligner det en dansk-lettisk duel om en plads i kvartfinalen.

Hvis Danmark som ventet slår Sydkorea, så har danskerne 11 point og kun kampen mod Letland tilbage i gruppespillet. Letterne har ni point og mangler Canada og Danmark.

Og uanset resultatet mod Canada vil letterne altså gå forbi Danmark med en sejr i ordinær tid tirsdag i Boxen.

Norge fik en med staven af Danmark fredag. Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix Ishockey Opgivende nordmand efter danske VM-klø: De legede med os

Foto: David Czerny/Ritzau Scanpix Ishockey Danmarks supervåben frustrerer: Modstandere i åben diskussion

Peter Regin fejrer sejren over Norge med Nicklas Jensen og Philip Larsen. En sejr, der giver forhåbninger om den kvartfinale, der hele tiden har været målet for de danske spillere. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Dansk VM-kaptajn går til bekendelse: Vi var ikke helt ærlige

Teoretisk kan Finland også trække sorteper og åbne for kvartfinalepladser til både Danmark og Letland, men finnerne mangler blandt andre tyskerne og ventes ikke at komme i problemer med at komme videre.

Omvendt så har Jan Karlssons tropper stadig det hele i egne hænder.

Nogen nem opgave får danskerne dog ikke tirsdag. Letterne er hurtige på skøjterne, og de kæmper bravt. Og spiller som en enhed.

Mod tyskerne gav det pote i slutningen af anden periode, da Ronalds Kenins gjorde det til 1-0 efter et aldeles fremragende lettisk angreb.

Bare 15 sekunder inde i tredje periode blev det 2-0 ved Guntis Galvins, og det bliver også 3-0, inden Tyskland fik reduceret.

Og det bliver ikke kun på isen, danskerne får god modstand. Der er mange letter i Herning, og selv om de selvsagt kommer i undertal på lægterne i kampen mod Danmark, så skal de nok sørge for god støtte til deres helte.

Kampen mellem Letland og Danmark spilles tirsdag klokken 20.15 som den sidste kamp i det indledende gruppespil.

Lykkes det for en ishockeyspiller at få kontrakt i en af de store ligaer, er tiden på isen ganske indbringende, og flere danske spillere tjener da også i millionklassen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Sport og Spil Millionerne ruller - så meget tjener de danske VM-stjerner

9 kommentarer
Vis kommentarer