Dansk VM-jernmand før mødet med stjernerne: Jeg har da været friskere

Jesper B. Jensen er Danmarks i særklasse mest benyttede VM-spiller - og han er klar til meget mere tid på isen mod Sverige, der har fået endnu flere NHL-stjerner med

Jesper B. Jensen er den spiller under VM med næstmest tid på isen. (Foto: All Over Press)
Jesper B. Jensen er den spiller under VM med næstmest tid på isen. (Foto: All Over Press)

KÖLN (Ekstra Bladet): Hvis man i disse dage har set de danske ishockey-helte kæmpe for point ved VM i Tyskland, så har man med sikkerhed set Jesper B. Jensen.

For den danske KHL-back har med afstand været den danske spiller, der har været mest på isen.

26.48 minutter pr. kamp for at være helt præcis - eller mere end seks minutter mere end nummer to, Peter Regin. Imponerende og blot fem sekunder mindre end norske Jonas Holøs, der har været mest på is af alle ved VM.

I sejren over Tyskland spillede han tæt ved en halv time, så han må da være træt?

- Det er jeg ikke. Det er altid nemmere at vågne op med en sejr – så er man lidt lettere på tå. Men jeg kan da mærke, at jeg har fået spillet nogle minutter, siger han.

Det hjælper også lidt på det, at han jo spiller så meget, fordi han er Danmarks vigtigste back - og så fordi, han i bund og grund kan lide at spille ishockey - og han ser frem til yderligere et par udfordringer i Köln.

- Jeg nyder det – det er sjovt. Men jeg har da været friskere. Jeg vil sige det sådan, at de to fridage efter sejrene over Slovakiet og Tyskland har været god timing.

Verdensstjerner venter
- Så jeg skal nok være frisk mod Sverige. Jeg kommer til at spille meget igen, hvis vi spiller lige op med dem længe – så det håber jeg på, siger Jokerit-backen.

Det er dog ikke kun ham, der skal skal være frisk mod Sverige. Det skal alle de danske spillere, for der venter noget af en mundfuld søndag aften i Lanxess Arena.

Sverige har op til denne slutrunde fået en byge af tilsagn fra deres NHL-spillere. Formentlig fordi de ikke har udsigt til at skulle spille OL i 2018.

Senest er super-målmanden Henrik Lundqvist og hans klubkammerat Oscar Lindberg fra New York Rangers føjet til holdet, der senere lørdag bliver yderligere forstærket af Washington Capitals' suveræne topscorer Nicklas Bäckström.

Dermed er NHL-totalen for brorsan-folket 19 - noget af en mundfuld.

- Det er et verdensklassehold.

- Og det bliver en kæmpe udfordring og en mindre sensation, hvis vi vinder den kamp, siger Jesper B. Jensen.

Han har dog tidligere været med til at presse Sverige.

- Jeg synes historisk, at vi har spillet nogle gode kampe mod dem. I Stockholm i 2013 spiller vi helt lige op med dem – og de ender med at blive verdensmestre.

- Det er typisk for de store hold, at hvis vi kan holde dem længe uden at score, så kan de blive frustreret. Det er det, vi skal håbe på. Og så skal vi være effektive, siger den danske jernmand.

Kampen mod Sverige starter søndag kl. 20.15, og du kan følge den live her på sitet.

VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner

Kong Henrik tjekkede ind i Köln

Dynamisk duo nedlagde Tyskland: Vi kan blive endnu bedre

Danmark banker Tyskland efter overtids-drama

Kong George hyldes efter fantastisk VM-debut

VM-skandale: Topscorer sendt hjem efter brydekamp