Dansker modtager fornem hæder ved VM

Den tidligere danske ishockeystjerne Jesper Damgaard blev søndag officielt indlemmet i Hall of Fame

Jesper Damgaard i aktion for Danmark under VM i 2010. Foto: Claus Bonnerup
Jesper Damgaard i aktion for Danmark under VM i 2010. Foto: Claus Bonnerup

Søndag blev den tidligere danske ishockeyspiller Jesper Damgaard officielt optaget i det fornemme Hall of Fame, da Det Internationale Ishockeyforbund ærede de nye medlemmer ved en ceremoni i forbindelse med det igangværende VM på dansk grund.

- Jeg er meget beæret og stolt over at stå her i dag, siger Damgaard til ceremonien.

- Der er sket meget med dansk ishockey. Hvis nogen havde fortalt mig, at Danmark skulle være vært for VM i ishockey i 2018, og at vi ville spille som A-landshold, ville jeg have grinet ad det.

43-årige Jesper Damgaard nåede at spille 256 kampe for Danmark, inden han indstillede karrieren i 2011.

Han var med til 17 verdensmesterskaber og havde en stor del af æren for, at Danmark rykkede op fra B- til A-gruppen.

- Et af højdepunkterne i min karriere var i 2002, da vi vandt B-gruppen. Det var begyndelsen på en ny æra for dansk ishockey.

- Jeg har spillet 17 verdensmesterskaber for Danmark, og jeg var holdets kaptajn. Det var en stor ære for mig. Jeg fik nogle af mine bedste venner i den tid, siger Damgaard.

I størstedelen af karrieren spillede Damgaard for Malmö Redhawks.

Brøndby hylder Kjeld Rasmussen inden sæsonens sidste kamp mod AaB. Foto: Tariq Mikkel Khan Brøndby Brøndby hylder afdød bykonge før guldkamp

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

1 kommentar
Vis kommentarer