Danskerne vilde med ishockey: TV-kanal slår rekord

Danmarks kamp mod Kasakhstan var den mest sete ishockeykamp nogensinde på TV 2 Sport

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for det danske ishockey hold. En svensk kommentator fra aftonbladet er kritisk overfor det danske hold. Hør mere her

Danskerne er vilde med alle de danske ishockey stjerner. Nikolaj Ehlers, Lars Eller, Mads Bødker, Kirill Starkov, Jannik Hansen, Mads Christensen og Patrick Bjorkstrand skaber begejstring i de danske hjem for tiden.

Pladsen i kvartfinalen ved ishockey VM i Rusland har fået seerne til fladskærmen for at følge dramaet fra tætteste hold.

Da Danmark 2. pinsedag besejrede Kasakhstan 4-1var der i gennemsnittet 110.000 seere, der fulgte med i opgøret på nichekanalen TV 2 Sport, hvor blot halvdelen af den danske befolkning kan følge med.

Det er rekord for ishockey på TV 2 Sport. Hidtil var den mest sete ishockeykamp fra VM 2015, da Danmark mødte USA, hvor 95.000 kiggede med på fladskærmen.

- Vi håber, vi kan slå ishockey-rekorden torsdag i VM-kvartfinalen, når Danmark møder Finland. Men det kan blive vanskeligt, fordi kampen foregår i arbejdstiden, siger TV 2 sportens chef, Frederik Lauesen. 

Han uddyber:

- Men som det fremgår af seertallene har vi oplevet en stærkt stigende interesse for de danske kampe som turneringen er skredet frem. Når man tænker på, at TV 2 Sport er en kanal, som kun halvdelen af danskerne kan se, så er vi meget tilfredse med seertallene, uddyber han.

TV 2 har sikret sig rettighederne til VM i ishockey frem til 2023, og man forventer sig meget af rettighederne på sigt.

- Ishockey er stadig et stykke efter fodbold og håndbold. Men niveauet er stigende og vi forventer, vi kan udvikle det yderligere de kommende år, siger Frederik Lauesen og erkender, at de positive resultater på isen har en effekt med seerinteressen.

- Danskerne kan bedst lige, når danskerne vinder. Så kommer seerne til skærmen. Sådan vil det også være i fremtiden, siger Frederik Lauesen.

Med 110.000 seere til en ishockeykamp er der stadig et stykke op til rekorden på TV 2 Sport. Den blev sat ved EM i 2016, da Spaniens kamp mod Rusland trak 332.000 seere.

Også hos Ekstra Bladet er der hockey-feber. Senest fulgte mere end 100.000 med, da kampen mellem Tjekkiet og Schweiz blev dækket live.

Torsdag dækkes kvartfinalen mod Finland naturligvis også her på sitet. Du kan følge med fra klokken 15.00. Inden da kan du blive klogere på det danske landshold her:

De danske ishockey-helte kan skrive huistorie med en sejr i kvartfinalen mod Finland. (Foto: Tass) Sport Vild løn-forskel: Kom tæt på de danske ishockey-helte

 

17 kommentarer
Vis kommentarer