Den russiske ishockeymaskine har været hård ved Danmark

Danmarks ishockeylandshold har tabt otte VM-kampe mod Rusland med samlet 12-43 i målscore

Danmark, der her ses i aktion mod Norge, får det svært, når holdet i aften tørner sammen med Rusland. (Foto: Jan Korsgaard)
Danmark, der her ses i aktion mod Norge, får det svært, når holdet i aften tørner sammen med Rusland. (Foto: Jan Korsgaard)

Det er ikke bare 12.000 tilskuere og et hold russiske skøjteekvilibrister, der er imod det danske ishockeylandshold, når det torsdag aften står over for Rusland i ispaladset i Moskva.

Også historien taler danskerne lidt imod, for et blik på VM-statistikkerne tegner et mistrøstigt billede af styrkeforholdet mellem de to nationer.

Opgøret bliver det niende i VM-sammenhæng, siden Danmark debuterede i A-gruppen i 2003, og samtlige de hidtidige otte kampe er endt med russisk sejr.

Der har været solide øretæver imellem, specielt den seneste gang Rusland var vært for VM i 2007.

Her vandt et russisk hold med store navne som Yevgeni Malkin, Alexander Ovechkin og Ilya Kovalchuk med de knusende cifre 9-1.

Norges sejr var ikke gode nyheder for Danmark. (Foto: Polfoto) Ishockey Norge presser Danmark ned i tabellen ved VM

I de senere år har Danmark dog formået at skabe lidt mere jævnbyrdige kampe. Tættest på point var holdet i Bratislava i 2011, hvor det blev til et 3-4-nederlag.

Men danskerne satte Rusland under pres i slutfasen og spillede uden målmand i to et halvt minut i forsøget på at fremtvinge et historisk point.

Sidst, de to hold stod over for hinanden, var sidste år i Ostrava, hvor Rusland vandt 5-2. Det var Morten Green og Thomas Spelling, der stod for de danske scoringer ved den lejlighed.

Patrick Bjorkstrand blev straffet mod Schweiz efter en unødvendig udvisning. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Ishockeychef straffer dumme udvisninger med bænketjans

Morten Green i aktion mod Norge ved åbningskampen, som Danmark vandt 3-0. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Dansk iskaptajn: Kræver seks point at undgå nedrykning

0 kommentarer
Vis kommentarer