Drama på isen: Dansk ligakamp afbrudt efter uroligheder

Politiet måtte skride ind overfor tilskueruroligheder og sende spillerne fra Rødovre og Rungsted i kabinen

Der har tit været drama i opgørene mellem Rødovre og Rungsted. Her fra en tidligere kamp. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Der har tit været drama i opgørene mellem Rødovre og Rungsted. Her fra en tidligere kamp. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

I forvejen er ishockeykampene mellem Rødovre og Rungsted nogle ophedede lokalopgør, men fredag aften fik holdenes indbyrdes historie et nyt – og temmelig uværdigt - kapitel.

Politiet måtte nemlig skride ind undervejs i kampen, efter kontrollørerne i Rødovre Centrum Arena havde bedt om assistance. Det bekræfter Københavns Vestegns Politi over for Ekstra Bladet.

- Det var kontrollørerne, der bad om at få kampen stoppet. Det er ikke noget, som politiet bad om, men vi assisterede dog og hjalp til. Der opstod efterfølgende ballade, og en enkelt betjent blev spyttet på, og derfor har vi anholdt en person, siger vagthavende hos Københavns Vestegns Politi, Morten Steen, til Ekstra Bladet.

Politiet oplyser desuden, at anholdelsen fandt sted uden for arenaen, hvor urolighederne fortsatte.

Det tilstedeværende politi og kontrollørerne valgte dog af sikkerhedsmæssige årsager at sende spillerne i omklædningsrummet efter de dramatiske begivenheder uden for banen.

Før kampen blev der affyret kanonslag og anden pyroteknik, og det samme stod på under kampen, hvor sikkerhedspersonale kom i klammeri med tilskuere, hvoraf flere blev fjernet fra endetribunen i arenaen.

Tilsyneladende af samme grund fortsatte uroligheder bagefter uden for arenaen.

- Det er uacceptabelt, hvad de laver dernede. Som jeg kan forstå det, har vi ikke nok vagter til at holde styr på det. Det er selvfølgelig en superdårlig situation. Det er ikke sådan her, en kamp skal forløbe med så mange tilskuere i hallen og så god stemning, siger Rødovre-assistent Morten Andreasen til TV 2 SPORT.

Efter 20 minutters afbrydelse blev spillet genoptaget og endte med en udesejr til Rungsted på 2-0.

Foto: Champions Hockey League via Getty Images Ishockey Dansk keeper gik fra ukendt til forbillede

Frederik Andersen blev passeret seks gang, men vandt alligevel. Foto: John E. Sokolowski/Ritzau Scanpix Ishockey Dansker skudt i sænk i vild målfest

84 kommentarer
Vis kommentarer