Efter ny nedsmeltning: - Ja, det er en fiasko

Ordet fiasko er nok dækkende over indsatsen ved OL-kvalifikationen i Minsk, mener Peter Regin, der efterlyste en mere dedikeret hold-indsats efter nederlaget til Slovenien

Peter Regin erkender, at mange ting ikke har været gode nok under denne OL-kvalifikation. Foto: Jan Korsgaard
Peter Regin erkender, at mange ting ikke har været gode nok under denne OL-kvalifikation. Foto: Jan Korsgaard

MINSK (Ekstra Bladet): To kampe - to klare nederlag.

Det er staturs for de danske favoritter ved OL-kvalifikationen i Hviderusland, der fredag tabte 3-0 til Slovenien.

OL er ikke længere et tema, og specielt måden, den danske exit blev en realitet på, kan nærmest beskrives som en fiasko, mener Peter Regin.

- Ja, men det er det jo. Vi opnåede ikke vores målsætning. Fiasko er et stærkt ord, og det kommer an på en definition. Vi har ikke bestået i hvert fald.

- Generelt er det meget skuffende. Vi havde en målsætning om at komme til OL. Så selv hvis vi var kommet herfra i dag med en 2-0-sejr uden chance for at gå videre, så havde det været skuffende.

- Men måden, det sker på, er meget, meget skuffende. Vi spillede ikke med samme identitet, som vi plejer at gøre under VM-turneringer, hvor vi stadig på en eller anden måde spiller for at overleve, siger den danske KHL-center.

Han peger også på, at det faktum, at Danmark havde favorit-rollen har spillet ind.

- Det burde det ikke. Gode hold formår at bære favoritrollen - det formåede vi ikke. Jeg ved ikke, om det er fordi, det er nyt.

- Men det at være favorit er også noget, man skal lære. Sådan har det været i et par OL-turneringer, hvor vi ikke har formået at tage vare på det.

- Det bliver for mange enkeltmands-præstationer - for mange, der vil for meget. Jeg tror ikke, at det er et tegn på, at vi ikke vil det, men det er fordi folk er for ivrige og vil for meget nogle gange.

- Vi spiller ikke altid som et hold - specielt ikke med pucken. Vi tager nogle chancer frem ad banen, som vi aldrig plejer at tage i VM-turneringer. Og det koster bare bagud, siger Peter Regin.

For ham og resten af holdet venter der nu en hviledag, inden kampen mod Polen søndag middag. En kamp uden reel betydning - men danskerne har tænkt sig at bruge den til noget alligevel.

- Vi bliver nødt til at komme ud og vise noget stolthed. Der er trods alt en landskamp, og selv om den ikke betyder noget, så bliver vi nødt til at vise, hvad vi står for.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.