Emil kastet for løverne - han var Danmarks store overraskelse

Emil Kristensen fik sin første VM-optræden i år på en meget uvant position som angriber. Men han gjorde det godt mod USA - og han er klar til at gøre det igen, hvis landstræner Janne Karlsson ønsker det

Emil Kristensen spillede på en noget uvant position mod USA's NHL-stjerner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emil Kristensen spillede på en noget uvant position mod USA's NHL-stjerner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): Emil Kristensen fik lørdag aften en noget anden start på VM-slutrunden, end han havde forventet.

Backen fra den finske klub KooKoo fik nemlig sin VM-premiere i Boxen som wing mod mægtige USA - en erstatning for skadede Mads Christensen.

Grunden var, at landstræner Janne Karlsson ikke vil indskrive en ekstra forward, men holde tre pladser åbne i håb om, at der kan komme forstærkninger fra NHL.

Derfor fik Emil Kristensen mere end ti minutter på isen

- Emil var inde og arbejde som forward og gjorde et godt job med det, siger landstræner Janne Karlsson, og kaptajn Peter Regin stemmer i.

- Emil gør det fantastisk. Han kommer ind og spiller angriber for os og gør det over al forventning, påpeger Regin.

Selv havde Emil Kristensen knap nok fået pusten, da han travede ud i mixed zone efter kampen.

- Det var rigtig hårdt. Jeg hev lidt efter vejret derude, men jeg er alligevel glad for spilletiden. Jeg prøver bare at hjælpe holde, så godt jeg kan. I dag blev det på angriber-pladsen, siger Emil Kristensen, der ikke havde problemer med at følge landstrænerens ordre.

- Selvfølgelig gør man, som der bliver sagt. I dag ville han have, at jeg skulle spille angriber. Og hvis han mener, at jeg kunne hjælpe holdet på den måde, så gør jeg med glæde det.

- Jeg forsøgte at gøre det enkelt og håber, at jeg slap nogenlunde fra det, selv om jeg ikke er vant til det, siger Emil Kristensen.

I første periode fik han grebet en puck og lagt den til rette, så han faktisk kom fra af den amerikanske back. Men skøjtende mod en oplagt scoringsmulighed fik amerikaneren alligevel afværget.

- Det er lidt svært for mig som back. Jeg er ikke vant til at komme i de situationer. Det blev vel aldrig rigtig en helt vildt stor chance, selv om jeg havde en halv friløber, siger Emil Kristensen.

Han så frem til lidt hvile, inden søndagens træning. Og så er der jo mandagens kamp mod Canada.

Her overvejer Janne Karlsson, der får Mads Christensen tilbage, men formentlig må undvære Mathias Bau, på ny at undlade at indskrive nye spillere.

Men han kan regne med Emil Kristensen, der gerne tager en ny tørn på den uvante plads i holdets tjeneste.

- Ja, selvfølgelig er jeg klar til det, lyder det bekræftende.

Danskerne spiller altså ikke søndag, men mandag aften venter Canada k. 20.15 i Boxen.

Mathias Bau måtte udgå fra kampen mod USA. Men landstræneren nøler stadig med at indskrive erstatninger i VM-truppen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Trods flere skader til Danmark: Iskold landstræner afventer

Frans Nielsen leverede en stærk kamp mod USA. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey En dansker strålede mod USA - og en overraskede!

Det blev aldrig Danmarks kamp i Herning lørdag aften. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix Ishockey Danmark groggy og sendt til tælling: Fik stor VM-lektion

Pressefolk i Boxen i Herning måtte i hast forlade deres pladser, da sikkerhedsvagter fandt en efterladt kuffert. Foto: Jens Dresling. Ishockey Drama ved VM: Bombehunde gennemsøger mediecenter

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

0 kommentarer
Vis kommentarer