Fåresyge hærger NHL

Den nordamerikanske NHL-liga er mærket af fåresyge - megastjernen Sidney Crosby er 13. spiller, der må sidde ude med sygdommen i år

Sidney Crosby lykønskes for en scoring - den næste kommer ikke lige foreløbig. Stjerne-forwarden er den seneste i rækken af NHL-spillere, der har fået fåresyge. (Foto: AP/Keith Srakocic)
Sidney Crosby lykønskes for en scoring - den næste kommer ikke lige foreløbig. Stjerne-forwarden er den seneste i rækken af NHL-spillere, der har fået fåresyge. (Foto: AP/Keith Srakocic)

Det er ikke hårde tacklinger og vildtflyvende pucke, NHL-spillerne frygter mest i disse dage.

I stedet er det en så banal ting som fåresyge, der for tiden hærger i det nordamerikanske - og udpræget altså blandt spillerne i NHL.

Senest er det superstjernen Sidney Crosby, der med ophævet hoved har måttet stille skøjterne for at komme over sygdommen. Det bekræftede hans klub Pittsburgh Penguins søndag.

Se dansk succes lørdag nat:

Crosby har ikke spillet de seneste to kampe for klubben, og det er endnu uvist, hvor mange kampe, Penguins-kaptajnen går glip af.

- Crosby vil dagligt blive overvåget, men specialister mener, at han kan være igennem den smitsomme periode allerede mandag.

- Han vil ikke spille mandagens kamp mod Tampa Bay Lightning, siger en repræsentant for klubben.

Frederik Andersen og Ducks hentede en ny sejr. (Foto: AP) Ishockey Frederik Andersen lod kun en enkelt puck slippe forbi

Sidney Crosby er den 13. spiller i NHL i denne sæson, der har været smittet med fåresyge. Det har også Frederik Andersens fire holdkammerater i Anaheim Ducks, Corey Perry, Francois Beauchemin, Clayton Stoner og Emerson Etem. Desuden Ryan Suter, Keith Ballard, Marco Scandella, Jonas Brodin og Christian Folin fra Minnesota Wild, Tanner Glass fra New York Rangers samt Travis Zajac og Adam Larsson fra New Jersey Devils.

Omfanget af sygdommen er nu så stort, at spillernes fagforening, NHLPA, nu uddanner klubbernes ansatte i, hvordan man stopper smitten.

- Det er helt sikkert et uventet udbrud, der har forårsaget en del uønsket besvær for holdene, og det er ikke noget, vi har specielt stor kontrol over, siger NHL's vicekommissær Bill Daly om udbruddet.

0 kommentarer
Vis kommentarer