Farligt trekløver viser storform i VM-testkamp

Ishockeylandsholdet sænkede for anden gang på to dage Hviderusland i en testkamp. Især én kæde sprudlede

Jesper B. Jensen og Frederik Storm er sammen med Patrick Björnstrand i forrygende form for det danske ishockeylandshold. (Foto: Jan Korsgaard)
Jesper B. Jensen og Frederik Storm er sammen med Patrick Björnstrand i forrygende form for det danske ishockeylandshold. (Foto: Jan Korsgaard)

Patrick Björkstrand, Jesper Jensen og Frederik Storm. Læg mærke til de navne, for de udgør en kæde, som bliver afgørende for det danske ishockeylandshold, når det til maj går løs ved A-VM i Tjekkiet.

Lørdag aften kørte de tre forwards rundt med Hviderusland, da Danmark for anden gang på to dage besejrede hviderusserne i en testkamp. Danmark og Hviderusland mødes også til VM om mindre end en måned, hvor de begge er havnet i gruppe B.

Se også: Debuterende teenager viser vej for ishockeylandsholdet

Der var blot spillet godt to minutter af første periode, da kæden første gang rørte på sig. Jesper Jensen tog et godt skud fra distancen, som den hviderussiske keeper ikke kunne holde, og så var det let for Emil Kristensen at lægge riposten i mål.

Og der var mere i vente. 14 minutter inde i perioden kombinerede Frederik Storm og Patrick Björkstrand sig smukt gennem Hvideruslands defensiv, og sidstnævnte afsluttede perfekt til 2-0.

Det var stillingen efter første periode, og de tre hurtige forwards fortsatte i de næste 20 minutter. Mindre end fire minutter inde i anden periode var det så blevet Frederik Storms tur til at komme på måltavlen.

Se også: VM-afbud fra dansk backprofil

Storm udnyttede en fejlplacering fra udeholdets målmand, og fra en spids vinkel lagde han pucken i mål til 3-0-føring.

Med små fem minutter tilbage af anden periode fik hviderusserne efter et godt pres reduceret til 1-3.

Men drømte hviderusserne om et comeback, så slukkede den danske superkæde lyset knap midtvejs i tredje periode. Jesper Jensen gennem egne ben til Björkstrand, videre til Frederik Storm, og så stod det 4-1 til Danmark. Suveræn indsats igen af de tre.

Adskillige dumme hviderussiske udvisninger i slutminutterne gav Danmark flere overtalsmuligheder. Dem udnyttede veteranerne Kim Staal og Morten Green til at gøre det til slutresultatet 6-1.

Se også: Kim Staal snupper hockey-titel i Asien

Danmark skal ved VM op imod Finland, Rusland, USA, Slovakiet, Norge, Slovenien og så Hviderusland.

VM begynder 1. maj, og Danmark har endnu fire testkampe, inden det går løs i Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere