Farvel til kaptajnen: Absurd selvmål i dansk VM-sejr

Danmark vandt med nød og næppe den sidste VM-kamp over Italien med 2-0. Dermed fik kaptajn Morten Green en sejr i sin sidste landskamp

Morten Green fik en sejr i sin landskamp nummer 316 - den sidste. Foto: Jan Korsgaard
Morten Green fik en sejr i sin landskamp nummer 316 - den sidste. Foto: Jan Korsgaard

KÖLN (Ekstra Bladet): Danmark sagde farvel til VM i Köln med en meget spinkel sejr over Italien efter en kamp, danskerne dominerede stort, men først formåede at lukke ned i de sidste minutter af tredje periode.

Her udnyttede danskerne først et powerplay, da Nichlas Hardt scorede tæt under mål, og minuttet efter skød Peter Regin pucken hen til en italiener, der sendte pucken videre hen til en anden italiener, Alexander Egger, der skvattede og fik styret pucken i det tomme italienske mål til 2-0.

En kæmpe forløsning for danskerne, der i hele kampen havde været toneangivende.

Det var ikke blot farvel til en VM-turnering for Danmark, men også et farvel til kaptajn Morten Green, der imponerende nok spillede sin landskamp nummer 316 siden landsholdsdebuten som 18-årig i 1999, hvor han var med til at vinde B-VM på hjemmebane.

Dengang vandt danskerne alle deres kampe - i Köln 18 år efter var gevinst-raten kun 50/50. Og den sidste af de i alt tre sejre kom altså mod Italien.

Men det holdt hårdt.

For efter tre kampe på højt niveau med Rusland, Tyskland og Sverige blev kampen mod Italien lidt af en fuser.

Gennem de første 40 minutter var det danskerne, der afsluttede mest, men det førte ikke til noget.

Et par gange slog Nikolaj Ehlers turboen til – eller han lagde en fremragende pasning til en fri holdkammerat - men det blev ved lige ved og næsten for det danske hold.

Powerplay var der stadig ikke gang i, men på den konto kunne de rød-hvide glæde sig over, at italienernes faktisk var ringere.

Det mønster fortsatte i tredje periode. Danskerne havde pucken næsten hele tiden og spillede rundt og rundt. Men effektivt var det ikke.

Italienerne forsvarede sig med næb og klør og satsede på at få den kontrascoring, der kunne redde dem fra nedrykning og i stedet tvinge Slovakiet til at tage point fra Sverige for at overleve.

I stedet slog danskerne altså til mod slutningen og sendte Italien tilbage i 1. division.

Flere billeder fra kampen: Fotos: Jan Korsgaard

Her er danskerne næstværst ved VM: 'Helt utilgiveligt!'  

Hitler-skandale ramte VM-værter inden Danmark-kamp: Undskyld!

VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner