Annonce:
Annonce:

Flere ishockeyklubber bakker ud af strid

Spillerne fra adskillige ishockeyklubber er uenige med deres egen forening i strid om rettigheder

Landsholdsspilleren Daniel Neilsen fra Herning Blue Fox fortæller, at at spillertruppen ikke man fra hans klubs side ikke ønsker at støtte de nye DEF-krav. (Foto: Jan Korsgaard)
Landsholdsspilleren Daniel Neilsen fra Herning Blue Fox fortæller, at at spillertruppen ikke man fra hans klubs side ikke ønsker at støtte de nye DEF-krav. (Foto: Jan Korsgaard)
Annonce:
Følg Ishockey

Fronterne blev mandag trukket op i striden om de kommercielle rettigheder over spillerne i den danske ishockeyliga.

Danske Elitesportsudøveres Forening, DEF, meldte ud i en pressemeddelelse, at Danmarks Ishockey Union, DIU, og ligaklubberne inden onsdag skal indgå overenskomst med DEF.

Tirsdag trækker fire af Danmarks største klubber, Herning Blue Fox, Aalborg Pirates, Sønderjyske og Frederikshavn White Hawks, striden en tand længere.

Hernings holdkaptajn Daniel Nielsen fortæller i en pressemeddelelse, at Hernings samlede spillertrup ikke vil støtte DEF's krav.

Daniel Nielsen talte med spillerne på busturen hjem fra kamp i Gentofte mandag aften og er klar i mælet tirsdag.

Annonce:

- Vi anerkender det arbejde, som DEF tidligere har gjort for spillerne og i en række enkeltsager, men er samtidig nødt til at sige, at Herning Blue Fox-truppen - og det gælder alle spillere - ikke går ind for det krav om overenskomst, som DEF stiller, siger Daniel Nielsen.

Herning-kaptajnen er selv med i et kontraktudvalg, som DIU, Ligaforeningen og spillerne selv har nedsat. Det udvalg arbejder, ifølge pressemeddelelsen, for en forbedret standardkontrakt og er i store træk helt enige i de krav til klubberne, som DEF stiller.

Derfor fortæller han, at Herning-truppen afventer kontraktudvalgets arbejde med standardkontrakten.

- Dansk ishockey skal videre nu, og det skal være uden overenskomst, men med et kontraktudvalg, der arbejder ud fra dialog, sund fornuft og konstruktive løsninger på spillernes og ligaens vegne, fortsætter Daniel Nielsen.

Fronterne trækkes op i dansk ishockeykonflikt

Samme melding kommer fra Aalborg Pirates, hvor Daniel Madsen og Sebastian Ehlers kommer med en fælles udtalelse i en pressemeddelelse:

Annonce:

- Vi er forhåbningsfulde og har tillid til udvalgets arbejde, hvorfor vi på ingen måde finder DEF's ultimative udmelding gavnlig for sporten eller processen for at nå til enighed.

DEF-direktør Mads Øland skrev mandag i en pressemeddelelse, at hvis ikke klubberne indgår overenskomst inden onsdag, vil DEF fratage klubberne rettigheden til at bruge spillerne kommercielt.

- Spillertruppen i Aalborg Pirates bakker op om kontraktudvalgets arbejde og beder DEF respektere, at størstedelen af truppen trak deres rettigheder tilbage til klubberne i maj 2015, lyder det videre fra Aalborg-spillerne.

Samme toner lyder i en pressemeddelelse fra spillerne i Sønderjyske.

- Det er vigtigt at understrege, at vi anerkender den rolle, som DEF-Sport har i forhold til enkeltsager, karriereforløb med mere, siger Sønderjyske-spilleren Anders Overmark.

- Men DEF-Sports påstande om, at der er opbakning fra de danske spillere til kravet om en overenskomst og til den konflikt - og konfrontationssøgende kurs overfor klubberne - er ganske enkelt ikke korrekt.

Annonce:

- Hovedparten af spillerne har for det første i sommeren 2015 tilbagekaldt deres kommercielle rettigheder fra DEF-Sport, og dernæst har vi senest i december, via holdkaptajnerne, også klart og skriftligt tilkendegivet, at vi ønsker, at kontraktudvalget får ro til at udarbejde en forbedret standardkontrakt.

- Vi ønsker ikke en overenskomst, og det handler nu om, at den gode og konstruktive dialog fortsætter med udgangspunkt i at finde gode løsninger, som er til glæde og gavn for både spillere og ligaen, siger Anders Overmark.

Også spillerne fra Frederikshavn White Hawks meddeler i en pressemeddelelse, at de bakker op om kontraktudvalgets arbejde og tager afstand fra DEF's metoder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: