Flot dansk fight - men fem finske VM-flade

Danskeren kæmpede heroisk mod storfavoritterne fra Finland, men tabte kvartfinalen ved VM med 5-1

Efter kvartfinale-smæk: Sådan har Danmark gjort det

Inden kvartfinaleopgøret mod ishockey-giganterne Finland gav ekspert Jimmy Bøjgaard danskerne fem procents chance for succes. Altså, for en sejr.

En dansk sejr blev det dog ikke til. De rødhvide hockey-herrer tabte med med 5-1, men det var mere tæt en resultatet fortæller, da to af målene mod Danmark blev scoret i de sidste par minutter, hvor Danmark satsede med målmanden ude af kassen. Danskerne kæmpede og kæmpede og viste til tider rigtig flot spil, som berettigede til en højere procentsats, end den Bøjgaard gav dem på forhånd.

Især førstekæden med NHL-stjernerne Jannik Hansen, Lars Eller, Nikolaj Ehlers skøjtede godt fra sig og var på niveau med Finlands ditto. 

Det danske ishockey landshold har leveret en fornem præstation ved VM i ishockey. 
(Foto: Jan Korsgaard) Ishockey - 19. maj. 2016 - kl. 06:18 Danskerne vilde med ishockey: TV-kanal slår rekord

Danskerne begyndte opgøret lidt usikkert, og det var primært finnerne, der var på pucken. Men langsomt spillede Danmark sig ind i kampen og holdt bedre fast i pucken, så de ikke kom under pres. Det blev også til flere fine forsøg.

Halvvejs i første periode driblede en veloplagt Frederik Storm fikst et par finner og afleverede til en fri Nicklas Jensen, der kom til et fint skud, men den finske keeper klarede uden de store vanskeligheder.

Senere havde backen Markus Lauridsen et flot slagskud, som voldte den finske målmand problemer.

Desværre var finnerne kyniske med fem og et halvt minut igen af første periode. Her samlede Mikael Granlund en løs puk op foran kassen og svirpede den ind bag chanceløse Sebastian Dahm i det danske mål. 1-0 til favoritterne.

Og der skulle ikke gå mere end halvandet minut af anden periode, før det igen gik galt for Danmark. Her var backen Stefan lassen uheldig og prikke en retur-puck i eget mål. Dermed var finnerne oppe med en sikker 2-0-føring. Men så sikker var den nu heller ikke.

For cirka midt i anden periode skar den danske NHL-stjerne Lars Eller ind i banen og bankede pucken over i det lange hjørne af det finske mål. Flot reducering af Ellers.

Danmark står overfor VM's største favoritter i kvartfinalen mod Finland. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey - 18. maj. 2016 - kl. 12:19 Håner danske ishockey-helte: I særklasse VM's tyndeste trup

Mod slutningen af anden periode var danskerne i overtal, da finnerne fik en udsvisning. Her forsøgte de rødhvide sig flere gange, men uden held. Til gengæld var finnerne igen kyniske. med et minut igen af anden periode sendte Finalnds Patrik Laine en hård langskudshammer afsted, som strøg op i krydset. 3-1 til de finske forhåndsfavoritter.

I tredje periode havde Danmark et par fine muligheder. Blandt andet ved en storspillende Frederik Storm. Men hans afslutninger blev blokeret af et par vågne finner.

I de sidste minutter satsede Danmark alt på reducering og udligning, da de pillede Sebastian Dahm ud. Det betød desværre også, at Finland lukkede kampen ved at score til 4-1 i tomt mål. Og til allersidst blev desværre også til 5-1.

28 kommentarer
Vis kommentarer