Før VM-gyseren: Det laver hockey-heltene på værelserne

De danske VM-spillere bruger mange timer på hotelværelserne - og de får tiden til at gå med en helt ny dille

'Once in a lifetime' - Olaf Eller analyserer skæbnekampen mod Letland

HERNING (Ekstra Bladet): Som VM-spiller lever man i et skema. Man træner, spiller, spiser - og så skal man ellers slappe af på sit værelse.

Det bliver til mange timer på Hotel Scandic Regina ved Horsens Station, men spillerne bruger ikke bare tiden på at stirre ud i luften.

Næ, som ved de fleste andre VM-slutrunder er der en enkelt ting - en dille - der optager de danske spillere.

I Herning er det computerspillet Fortnite. Det afslørede spillerne mandag efter at have brugt fridagen søndag på familiebesøg, afslapning og altså med konsol-spil.

- Vi spiller Fortnite – det kender alle efterhånden. Men jeg kigger mest. Jeg er ikke den store gamer, afslørede Jannik Hansen.

Det er til gengæld Nicklas Jensen, der også er hoppet med på vognen.

- Ja, jeg er den bedste, ha ha. Nej, jeg tror ikke rigtigt, at der er nogen, der er helt vildt dygtige. Men det er sjovt at gå op i. Især når der er en del af os, der spiller. Det er hyggeligt, siger Nicklas Jensen.

Fortnite er den nye dille på det danske VM-hold. Foto: Epic Games
Fortnite er den nye dille på det danske VM-hold. Foto: Epic Games

Kaptajn Peter Regin spiller ikke med, men han har alligevel en fornemmelse af, at målmand Frederik Andersen er den skrappeste.

- Jeg går ikke op i det, men jeg tror, at Frederik er god. Han har i hvert fald udstyret i orden, siger Regin.

Fortnite brød for alvor igennem på spilmarkedet i starten af 2018, hvorfor det naturligvis er nyt i VM-truppen. Men det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at der bliver spillet på værelserne, forklarer Jesper Jensen Aabo.

- Ja, ja. Der bliver spillet på livet løs. Der er mange, der har Playstation med. Det plejer at være FIFA, men nu er det Fortnite, siger Jokerit-backen.

Danmark møder Letland i den sidste gruppekampe tirsdag kl. 20.15 - du kan følge den live her på sitet

De danske spillere har haft et hårdt program, så derfor har de fået fri fra alle forpligtelser. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Efter miserabel VM-kamp: Nu lukker landsholdet helt ned

De danske spillere kunne trods alt juble efter sejren over Sydkorea, der dog blev noget mindre end forventet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Pyha! Dansk sejr trods truende kollaps

Danskerne var ikke så sikre denne eftermiddag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Gyser mod VM's dårligste: Her er karaktererne til danskerne

Klar til direkte kamp mod Danmark om kvartfinalebilletten tirsdag. Foto: David Cerny/Ritzau Scanpix Ishockey Dansk VM-gyser er en realitet: Klar til heftigt tirsdag-drama

Foto: David Czerny/Ritzau Scanpix Ishockey Danmarks supervåben frustrerer: Modstandere i åben diskussion

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

2 kommentarer
Vis kommentarer