Frans Nielsen med to oplæg i vigtig sejr

New York Islanders har efterhånden begge skøjter i NHL-slutspillet efter sejren over Columbus Blue Jackets

Frans Nielsen blev noteret for to assists, da Islanders vandt igen. (Foto: AP)
Frans Nielsen blev noteret for to assists, da Islanders vandt igen. (Foto: AP)

Sandsynligheden for, at Frans Nielsen og New York Islanders skal spille slutspil i NHL, er vokset fra stor til overvældende.

Natten til fredag skøjtede danskeren og hans holdkammerater sig til en 4-3-sejr over Columbus Blue Jackets.

Danskeren blev noteret for sin andel i målene til 2-1 og 4-3, og med sejren ligger Islanders mere end lunt i svinget. Klubben fører kampen om wild cards i Eastern Division med hele seks point ned til Detroit, som endda har spillet en kamp mere.

Selv hvis Detroit vinder samtlige af sine resterende fem kampe, er tre sejre til Islanders i seks kampe nok til at sikre slutspilspladsen.

Ved 2-1-målet førte Frans Nielsen pucken over blå linje, lagde den kort tilbage til Kyle Okposo. Han skøjtede ned i hjørnet og lagde pucken helt tilbage mod blå linje, hvor målscorer Thomas Hickey kom til og hamrede pucken ind med et flot slagskud.

Jannik Hansen og Vancouver Cannucks har ikke tur i den i NHL for tiden. (Arkivfoto: AP) Ishockey Kedelig dansk aften i NHL: Syv nederlag på stribe

Den afgørende mål til 4-3 godt fem minutter inde i tredje periode havde et lignende dansk islæt. I power play lagde Nielsen pucken tilbage til Johnny Boychuk.

Hans slagskud gik forbi mål, men ramte banden og røg tilbage ind for kassen, hvor Anders Lee med hjælp fra en forsvarer fik bugseret pucken i mål.

For Columbus fik Oliver Bjorkstrand lidt over 15 minutter på isen.

Andetsteds i NHL nåede Jannik Hansen en ny milepæl med 20 mål i en sæson. Det er en udbygning af den personlige rekord for den målfarlige dansker, der endda har været ukampdygtig undervejs i denne sæson og således har spillet væsentlig færre kampe end i sidste sæson, hvor han tangerede sine rekordmange 16 mål.

Sæsonens 20. mål faldt, da han og Vancouver Canucks endelig fik brudt en stime på ni nederlag i træk og vandt 4-2 over San Jose Sharks.

Lars Eller har fået ok til at stille op til VM (Foto: AP) Ishockey God nyhed: Dansk stjerne får fri til VM

Der var grund til smil i New York Islanders-lejren, men det var ikke Frans Nielsens skyld. Danskeren brændte straffe, men det blev alligevel til en snæver straffeslagssejr mod Carolina Hurricanes. (Foto: AP) Ishockey Frans Nielsen nærmer sig slutspil trods brændt straffe

0 kommentarer
Vis kommentarer