Giftig Bødker redder Arizona i overtiden

Den danske venstre wing i Arizona, Mikkel Bødker, blev endnu engang afgørende for sin amerikanske NHL-klub

Foto: AP
Foto: AP

Det generede ikke Mikkel Bødker og Arizona Coyotes at ryge i forlænget spilletid for anden dag i træk i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Danskeren blev kampens ubetingede hovedperson, da han i overtiden brød alene igennem foran en jagtende Tyson Barrie i Colorado Avalanches forsvar. Bødker fintede målmand Semyon Varlamov fuldstændigt, før han løftede pucken forbi ham.

Danskerens scoring til 2-1 afgjorde således en kamp, som Mikkel Bødker allerede havde sat sit aftryk på, da han med kort tid tilbage af kampens regulære spilletid lagde op til holdkammeraten Michael Stones udligning.

Natten til søndag dansk tid tabte Arizona 3-4 til Los Angeles i overtid.

Danskeren var ovenud glad for sin scoring og for at spille en afgørende rolle i kampen.

- Jeg var lige kommet ind fra bænken, så jeg var mere frisk end gutterne på isen. Jeg fik lige det første skridt foran Tyson Barrie og var i stand til at bryde fri.

- Jeg overvejede, om jeg skulle bruge baghånden mod målmanden, men da jeg satte min finte ind, vidste jeg, at jeg skulle bruge forhånden. Jeg fik løftet pucken højt, da han bed på finten, så det lykkedes, siger Mikkel Bødker til nhl.com.

Frederik på bænken
Bødkers træner havde efter sejren masser af ros til danskeren.

- Han har scoret et par stykker før i overtiden, så jeg forventer, han er klar i sådan en situation, siger Arizonas træner Dave Tippett.

- En ting er at komme frem til chancerne, det er noget andet at få det maksimale ud af dem, og det er, hvad Mikkel har gjort, fortsætter træneren.

Andetsteds i NHL var den danske keeper Frederik Andersen henvist til bænken. Herfra kunne han se rivalen John Gibson levere 24 redninger på 26 skud i Anaheims sejr på 4-2.

Der var nederlag til Frans Nielsen og Islanders, der tabte 1-3 til Toronto Maple Leafs.

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets vandt 1-0 hjemme mod Pittsburg Penguins.

Dansker stjal overskrifter i NHL

0 kommentarer
Vis kommentarer