Gode nyheder for Danmark: VM-rivalen må undvære superstjernen

Norge kommer ikke til at kunne gøre brug af Mats Zuccarello under VM - New York Rangers vil ikke lade deres vicekaptajn rejse hjem

Mats Zuccarello forstærker ikke Norge til VM. Et skadet knæ giver ham ikke løbepas fra New York Rangers. Foto: Bill Kostroun/AP/Ritzau Scanpix
Mats Zuccarello forstærker ikke Norge til VM. Et skadet knæ giver ham ikke løbepas fra New York Rangers. Foto: Bill Kostroun/AP/Ritzau Scanpix

Norge kommer ikke til at stille i stærkeste opstilling, når de 11. maj møder Danmark til VM i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det står klart, efter at landets i særklasse største ishockeyprofil, Mats Zuccarello, har været nødt til at melde afbud.

Han har i mange år været en profil hos NHL-klubben New York Rangers, og da traditionsklubben i år ikke kom med i slutspillet, øjnede nordmændene ellers en mulighed for, at højrewingen for en gangs skyld kan forstærke den norske VM-trup.

Problemet er bare, at Rangers ikke vil lade sin topscorer rejse til Danmark.

- Jeg skal ikke til VM. Vi har fikset mit knæ, og jeg skal hvile i tre til fire uger. Rangers vil derfor ikke lade mig rejse.

- Det er forståeligt. Det vigtigste for mig nu er at blive frisk og få en hel sommer med god træning, siger han til nettavisen.no.

Det er ikke hverdagskost, at den nu 30-årige Zuccarello er med til VM. Siden han kom til Rangers i efteråret 2010 er det faktisk kun sket en gang, og det var i 2016 i Rusland, hvor han dog ikke havde held til at hjælpe Norge til en kvartfinaleplads foran Danmark.

Norge kommer dog alligevel til Herning med et ganske stærkt mandskab - selv uden NHL-kolorit. Derfor skal de danske tropper spille op til deres bedste, hvis de skal besejre dem 11. maj.

Mens du sov: Dansk stjerne i historisk stime

14 dræbt da ishockeyhold kørte galt