Grænsen er nået: Tre mordtrusler samme dag

Dommere i Sverige har fået nok - alene fredag har de modtaget tre mordtrusler

Der er ballade i svensk ishockey. Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix
Der er ballade i svensk ishockey. Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix

Over hele verden er der udfordringer med at finde dommere til sport, og nu råber svenske ishockeydommere op og fortæller, hvor grimme ting de egentlig udsættes for i den bedste liga.

- Bare i dag har der været tre mordtrusler mod dommere, hvor politiet er koblet på.

- Vi har selv valgt det her job, men når personer til og med går til familiemedlemmer, så er grænsen nået, siger dommerchef Tomas Thorsbrink til Aftonbladet.

Senest har en fangruppe været på hjemmebesøg hos en dommer.

- Mine dommere har det ikke godt, og det har jeg heller ikke. Alle i svensk ishockey må tage ansvar for dommersituationen, eller er jeg bange for, at vi ikke har de bedste dommere tilbage.

- Familiemedlemmer er også blevet truet. Jeg elsker virkelig at være på stadions og se hockey, men i går følte jeg, at jeg ikke ville udsætte mig for det og blev hjemme, siger Thorsbrink.

Artiklen fortsætter under billederne

Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix

Det er ikke nemt at være ishockey-dommer. Foto: LUDVIG THUNMAN/Ritzau Scanpix
Det er ikke nemt at være ishockey-dommer. Foto: LUDVIG THUNMAN/Ritzau Scanpix

Kampen mellem Boston Bruins og New Jersey Devils fik et ekstra krydderi. Foto: Kathryn Riley/Ritzau Scanpix Ishockey For fræk til fjernsyn: Smed hende ud af Arenaen

NHL-stjernen Nikolaj Ehlers følger AaB tæt og drømte selv om at blive AaB-spiller. Foto: René Schütze Sport og Spil Kæmpestjerne og AaB-fan: Tjener mere end hele Superliga-truppen

Dommerchefen peger på, at problemet har stået på i længere tid, men nu hænger man navngivne dommere ud og kræver straffe.

- Problemet er, at spillerne og lederne er idoler, og deres brok vækker vreden hos andre, lyder det.

Avisen har også talt med ligaens mest meriterede dommer.

- Jeg tror, at jeg og mange andre dommere virkelig står med valget, om det er værd at fortsætte med det her, siger 42-årige Mikael Nord.

Han har dømt i ligaen i 10 år.

- Der er kommet en meget hårdere og mere rå attitude. Ord som idiot forekommer oftere. Og man kritiserer ikke kendelser men personer, siger han.

- Det sætter i gang, at andre aktører, der kalder sig fans, de tager sig retten til at true dommere på livet, true deres familier og tager på hjemmebesøg.

Adskillige danske spillere optræder til dagligt i den svenske SHL.

Et par røde kort fik ny tysk spiller til at gå amok og slå dommeren i græsset. Foto: Jens Dresling Tysk fodbold Uhyggelig video: Spiller slår dommer ned

Benny Blood havde ikke lyst til mad, da han så denne ret. Foto: Benny Blood/Twitter Ishockey Verdens klammeste mad? - Kunne ikke spise det

Italiens ishockey-hold er de mindst ufarlige nogensinde ved VM. Foto: VASILY FEDOSENKO/Ritzau Scanpix Ishockey Værre end Danmark i 1949: Dårligst nogensinde

39 kommentarer
Vis kommentarer