Gylden OL-chance for danske NHL-stjerner

Dansk ishockey får en gylden mulighed for at komme til OL, når NHL-spillere må være med i kvalifikationskampe

Peter Regin, Frans Nielsen og Lars Eller er pludselig inde i billedet til den danske OL-kvalifikation i efteråret. Her ses de i selskab med Philip Larsen (nr. to fra højre), der som den eneste ikke længere spiller i nordamerikansk ishockey. Han spiller i den russiske liga. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Peter Regin, Frans Nielsen og Lars Eller er pludselig inde i billedet til den danske OL-kvalifikation i efteråret. Her ses de i selskab med Philip Larsen (nr. to fra højre), der som den eneste ikke længere spiller i nordamerikansk ishockey. Han spiller i den russiske liga. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

For første gang i mange år må Danmarks bedste ishockeyspillere være med, når Danmark spiller OL-kvalifikation.

På et møde i det internationale ishockeyforbund, IIHF, er det blevet vedtaget, at den kommende OL-kvalifikation skal spilles fra 1. til 4. september 2016. Det er et par uger før, at NHL-spillerne skal stille til sæsonstart i deres respektive nordamerikanske klubber.

Det skriver Danmarks Ishockey Union på ishockeylandsholdets Facebook-side.

- Det har været et langt forløb, men det er glædeligt, at det nu har båret frugt. Det har ikke været uden kamp at få forslaget igennem.

- De største lande er direkte kvalificeret og har selvsagt ikke stor fokus på øvrige landes kvalifikationsregler, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen i meddelelsen.

Det er Henrik Bach Nielsen, som selv for et par år siden stillede forslaget om at flytte OL-kvalifikationen fra den sædvanlige termin i februar.

Se også: Nielsen bidrager igen i vigtig NHL-sejr

Han sidder også selv med i IIHF's Council, som i denne uge vedtog ændringen på et møde i Zürich.

Danmark har lige nu Frans Nielsen (New York Islanders), Mikkel Bødker (Arizona Coyotes), Jannik Hansen (Vancouver Canucks), Lars Eller (Montreal Canadiens) og målmand Frederik Andersen (Anaheim Ducks) i NHL.

Mulighed for det stærkeste danske hold
Derudover har Peter Regin (Chicago) og Nicklas Jensen (Vancouver) spillet NHL-kampe i denne sæson, lige som Oliver Lauridsen har været kaldt til Philadelphias trup uden dog at få spilletid.

Inden OL-kvalifikationen i 2016 er der sandsynlighed for, at Nikolaj Ehlers får spilletid i Winnipeg, og Oliver Bjorkstrand står desuden på spring i Columbus.

Se også: Succesfuldt NHL-comeback af Frederik Andersen

- Det har været afgørende for os at kunne samle det absolut bedste danske landshold. Det får vi nu mulighed for, siger Henrik Bach Nielsen.

OL i 2018 spilles i Pyeongchang i Sydkorea.

De otte bedste lande på verdensranglisten efter maj måneds VM i Tjekkiet er direkte kvalificeret til OL 2018. Det samme er OL-værten Sydkorea. De sidste tre hold bliver vinderne af de tre OL-kval-puljer, den første weekend i september 2016.

Nummer 9-11 på verdensranglisten får hjemmebane her.

Danmark er på nuværende tidspunkt nummer 15 på verdensranglisten og kan derfor ventes at spille på udebane i en meget stærk OL-kvalifikationspulje. Blandt Danmarks mulige modstandere er hold som Letland, Norge, Hviderusland, Frankrig og Slovenien.

Lækker straffe-detalje i NHL

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere