Herning sender landsholdskæmpe på pension med hyldest

Morten Green blev hyldet af modstandere og modstanderfans i Herning efter karrierens sidste kamp

Morten Green takkede sidste år af på landsholdet - nu er karrieren som aktiv helt slut. Foto: Jan Korsgaard
Morten Green takkede sidste år af på landsholdet - nu er karrieren som aktiv helt slut. Foto: Jan Korsgaard

Den mangeårige landsholdsspiller Morten Green blev fredag aften sendt på vej mod ishockeypensionen, da Herning Blue Fox slog Greens klub, Rungsted Seier Capital, ud af DM-semifinalerne via en 3-1-sejr.

Efter jublen over at have sikret sig en plads i DM-finalerne hyldede både Hernings fans og spillere den snart tidligere Rungsted-kaptajn, som må afslutte karrieren med bronzekampe mod Aalborg eller Esbjerg.

- Man må tage hatten af for dem, som spiller ishockey i mange år. Her i Herning vil vi gerne sige farvel til en dansk ishockeylegende og en fremragende ambassadør for dansk ishockey.

- Han har været en profil for samtlige klubhold og ikke mindst i den rød-hvide landsholdsdragt. Han har altid gået forrest og været en fantastisk spiller, som vi nu har set i Herning for sidste gang, lød det fra halspeakeren, inden publikum begyndte at synge Morten Greens navn.

Samtidig modtog han krammere fra Hernings spillere, da der blev sagt tak for kampen.

37-årige Green debuterede for Rungsted - under navnet Rungsted Cobras - tilbage i 1996.

Siden blev det til ophold i tysk og svensk ishockey, inden han i 2015 vendte tilbage til sin barndomsklub.

Han har spillet imponerende 19 VM-slutrunder for Danmark. Han var således en del af den store optur, hvor det danske landshold rykkede op og siden etablerede sig i A-gruppen blandt verdens bedste ishockeynationer.

I 2017 spillede han sin sidste VM-slutrunde. I alt spillede han 316 landskampe for Danmark.

Til trods for en lang og glorværdig karriere kan Morten Green dog ikke vise mange guldmedaljer og pokaler frem, når han får gæster på besøg.

Han måtte spille på højeste niveau i mere end to årtier, før han i 2017 vandt sin første og eneste titel, da han blev pokalmester med Rungsted.

Foto: Lars Møller/Scanpix Ishockey Herning slår Rungsted og tager første plads i DM-finalerne

Frans Nielsen får forhåbentlig også noget at fejre, når der blændes op for VM på dansk grund. Foto: AP Ishockey Sådan! Dansk profil melder sig klar til VM

0 kommentarer
Vis kommentarer